Dušan Borković: Američka avantura sa suprugom Andrijanom

1
Najbolji srpski automobilista Dušan Borković poslednje dane svog jednomesečnog odmora provodi sa suprugom Andrijanom u Čikagu.
Andrijana i Dušan Borković, Foto: Privatna arhiva
Andrijana i Dušan Borković, Foto: Privatna arhiva

Odmor je usledio odmah posle objavljivanja odluke da će se u 2014.godini takmičiti u najprestižnijem svetskom takmičenju na kružnim stazama - Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC).  Dušan će biti prvi Srbin koji će voziti WTCC, koji od sledeće godine postaje još interesantniji  budući da će ga voziti i jedan od najboljih vozača svih vremena, Francuz Sebastijan Leb.

- Posle Floride, gde smo uživali u suncu i lepom vremenu, sada se malo rashlađujemo u Čikagu. Odmor koji mi je bio neophodan u ovom trenutku sam maksimalno iskoristio za druženje sa dragim ljudima u Americi, ali i za obilazak nekih zanimljivih mesta. Tako sam  u Orlandu posetio čuveni Car show, a u Čikagu smo obišli Milenium Park, Cloud Gate, poznatiji kao Chicago Bean i mnoga druga mesta. Iako volim ovaj grad, ipak jedva čekam da se vrati kući i započnem pripreme za novu sezonu koja će za mene biti puna izazova, ali i putovanja širom sveta - rekao je Dušan za Story.

Sezona za Dušana počinje osmog aprila u Marakešu i trajaće do 16. novembra kada će biti vožena poslednja trka u Makau. U sezoni će biti ukupno 12 trka i to u Francuskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Rusiji, Belgiji, Argentini, USA, Kini i Japanu.

makonda-tracker