Maja Novaković: Raspevani i veseli trio

0
Vođena mudrim izrekama svog oca, čuvenog muzičara Ljubiše Stojanovića Luisa, pevačica Maja Novakovićn natuupila je potpuno spremna u takmičenju X faktor, a snagu za nove izazove crpi u svom domu u kome joj atmosferu punu ljubavi stvaraju suprug Đorđe i ćerka T
Maja Novaković sa porodicom. Foto: Vladimir Šporčić
Maja Novaković sa porodicom. Foto: Vladimir Šporčić

Veselo, razigrano, raspevano - prvi je utisak koji ostavlja atmosfera u domu ćerke čuvenog pokojnog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa, Maje Novaković (30). U njemu sve zrači specijalnom pozitivnom energijom kojoj najviše doprinosi malena Tatjana (1,5) dok ne prestaje da skakuće uz taktove jedne od svojih omiljenih pesama Blurred Lines. Samo ime Tatjana, koje je Maji došlo u snu dok je bila u petom mesecu trudnoće, znači ona koja odlučuje, ona koja određuje, i u njihovoj kući zaista je tako. Čim je čula taktove koje obožava, devojčica je ponavljajući reči hej, hej, hej, tražila da joj ponovo puste muziku koja je uveseljava i ispunjava, baš kao i celu njenu porodicu.

- Po ceo dan pevam, a  moj suprug Đorđe (32) i ja posebno uživamo da pravimo spotove za prijatelje, što je inače njegovo zanimanje, i pevamo za druge. Tatjana je kombinacija nas dvoje, ali pošto smo u porodici svi muzikalni, pokupila je od svakog ponešto. Uz naše pevanje se uspavljuje, i sama uveliko pevuši, igra i naručuje pesme na svoj poseban način – uz osmeh priča Maja koja je takođe od malih nogu volela da zabavlja okolinu.

- Iako se ne sećam toga kako sam isto kao i Tatjana igrala uz razne melodije, postoje snimci koji to dokazuju. Odmah sam naučila kada je kamera uključena, pa ako bih videla da je uperena u mene bez crvenog svetla, znala sam da se šale sa mnom da bih bila mirna - priseća se pevačica koja se odnedavno publici predstavila i u muzičkom takmičenju X faktor.

- Sada mi ponekad treba malo vremena da se opustim, ali i dalje volim kameru. Kada sam stupila na scenu u X faktoru, bilo mi je veoma drago da čujem prvi aplauz upućen mom ocu jer cenim što se on spominje i kroz ovo što se meni dešava. Osećam da je uvek sa mnom - kaže Maja dok se rado priseća reči svog oca koje joj pomažu da prevaziđe svoje granice i izbriše reč nemoguće iz svog rečnika.

- Tata je veoma malo govorio, ali je davao kratke i jasne poruke koje se pamte i bile su upečatljive. Govorio bi mi: Ne može da ne može, uvek postoji način i Kada ti pevanje teško pada, onda pogrešno pevaš.

Odmalena sam se vodila mišlju da tata zna sve i sve može. Takva sam sada i ja. Sećam se, bila sam toliko mala i tek sam naučila da gledam na sat, a on mi je rekao: Mišolina, samo da dremnem 10 minuta i idemo dalje. Odmah je počeo da hrče, dok sam ja sedela pored njega širom otvorenih očiju i nestrpljivo gledala na sat čekajući da prođe tih deset minuta. Čim je vreme isteklo, probudila sam ga, a on me je pogledao i rekao da krećemo. Moj tata je uvek mogao sve. Nije ga zanimala estrada, već ga je interesovalo da peva i svira, da njemu bude lepo – priča Maja, dok napominje kako optimistično viđenje života gaji cela njena porodica, a posebno njen brat Marko s kojim je zajedno nastupala u bendu Maraqya. Ipak, za takmičenje u X faktoru nisu razmišljali o duetu.

- To je zato što Marko ima mnogo obaveza, završava master na Fakultetu dramskih umetnosti, a nedavno se i oženio. Još smo pod utiscima sa svadbe na kojoj smo se svi u jednom trenutku latili mikrofona i pevali. Inače, obožavam svoju snahu koju poznajem od 1986. godine. Čuvamo i fotografiju na kojoj svi imamo od 3 do 5 godina - kaže Maja koju je na novi korak u karijeri usmerio suprug Đorđe.

- Prvo nisam htela da se prijavim na takmičenje, prevashodno zbog malog deteta, ali je Đole insistirao i bio uporan govoreći mi kako je sada došlo mojih pet minuta. Tatjana mi je uvek na prvom mestu i trudim se da uskladim sve kako ona ne bi trpela, ali sam upravo zahvaljujući njoj shvatila koliko mi je scena neophodna. Ranije se svirka podrazumevala, a sada sam sigurna da mi je muzika moj ventil. X faktor se desio u pravo vreme nakon što sam preležala sve dečje bolesti u ovom poslu - iskrena je bila Maja kojoj će sledeća faza takmičenja, Bootcamp, teško pasti iz jednog jedinog razloga.

- Polako se psihički spremam za to što ću nekoliko dana biti odvojena od Tatjane. Đole će uzeti slobodne dane, a doći će nam u goste i moja mama. Znači mi to što me svi podržavaju i znam da samo tako mogu da uspem - zaključuje Maja.

 

Razgovarala: Jovana Dimitrijević

makonda-tracker