Milica Mandić: Na meni se vidi da sam zaljubljena

0
To što ne može da sakrije svoju sreću zbog ljubavi koja ju je celu obuzela, srpsku reprezentativku u tekvondou, Milicu Mandić, čini jačom da u pravljenju sportskih planova bude još ambicioznija.
Milica Mandić. Foto: Vladimir Šporčić
Milica Mandić. Foto: Vladimir Šporčić

Kažu da se samo ljubav i kašalj ne mogu sakriti, a istinitost ove izreke na najlepši način potvrđuje i srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić (21). Lepa Beograđanka koja je celu naciju oduševila svojom borbenošću i osvajanjem zlatne medalju na Olimpijadi u Londonu u avgustu 2012. godine, nedavno se pojavila u kafani Ona moja u društvu zgodnog mladića koji je nije ispuštao iz zagrljaja. Iako je po pitanju svog izabranika još tajnovita, blistave iskre u njenim plavim očima potvrđuju da je srećnija nego ikada.

- Jesam zaljubljena i uživam u tom osećaju. Koliko god da ne pričam o svom privatnom životu, znam da se to vidi na meni. (Smeh) To  je nešto što me ispunjava i pruža mi veliku sreću na privatnom, a mislim i na sportskom planu. Zaista uživam u svemu što mi se dešava - zadovoljno priča Milica. Iako smo bili znatiželjni da saznamo ko je mladić koji je uspeo da osvoji srce ove mlade i borbene devojke, ona nam je uz razoružavajući osmeh priznala kako još ne želi da otkrije njegovo ime.

- Smatram da porodicu i privatan život treba držati po strani. Ako neko mora da bude izložen javnosti i medijima, bolje da to budem ja nego oni, a znam da nisu spremni na to - iskreno kaže Mandićeva i otkriva da li u potpunosti uživa podršku svog partnera i može li on da razume sva njena odsustva zbog sporta.

- Može, naravno, jer smo se oboje našli. On razume moje obaveze, treninge i brojna putovanja zbog takmičenja. Tako da je za sada sve dobro. Planovi su tek pred nama, idemo polako - stidljivo dodaje olimpijska šampionka koja je na svojoj koži osetila i šta znači naći se na meti kritike kada izostanu rezultati. Iako ni sama nije zadovoljna onim što je postigla ove godine, ističe kako je to nije nimalo omelo na putu kojim je čvrsto rešila da ide.

- Mislim da se nisu poklopile neke kockice iako smo radili cele sezone. Takmičila sam se na deset međunarodnih turnira, osvojila dosta medalja ali posle petog mesta na Svetskom prvenstvu ostala je žal za medaljom. Meni je najbitnije da nešto iz toga naučim i više volim da se koncentrišem na nove pobede. Sada imam još veću želju za treningom i takmičenjima, tako da mislim kako je posle svega ipak nešto dobro izašlo. Daleko od toga da sam se umorila jer zaista volim ovaj sport koji mi je na neki način pružio sve. Ove godine nisam se ostvarila kako sam htela, ali želim da se vratim na prvo mesto tako da mi rad i trud ne predstavljaju nikakav problem. Kritika će uvek biti sa raznih strana, a borba s njima je uzaludna. Pobede i porazi sastavni su deo sporta jer se ne može uvek pobeđivati i nije svaka medalja zlatna. Ponosna sam što sam pre mesec dana zajedno sa trenerom Draganom Jovićem bila primljena u tekvondo Kuću slavnih u Las Vegasu jer imam samo dvadeset i jednu godinu, a u decembru me očekuje najbitnije takmičenje u Mančesteru - ozbiljno kaže sportistkinja koja ne krije kako ju je sve što se dešavalo posle Olimpijade potpuno zateklo i da još nije savladala svoju stidljivost.

- Jesam povučena, naročito prema ljudima koji me ne poznaju. Trebalo mi je vremena da se oslobodim i naviknem se na prisustvo u medijima. To je bilo pet minuta slave koje, kažu, ne treba propustiti, a ja se nadam da ću nastaviti sa uspehom. Za proteklih godinu i po dana mnogo sam sazrela i stekla ogromno životno iskustvo, a najvažnije je da sam naučila da uvek gledam unapred - kaže naša šampionka. Ona se nedavno sa voditeljem Ognjenom Amidžićem fotografisala za čuveni sportski, italijanski brend Diadora, a uskoro je očekuje i useljenje u stan koji je dobila od Vlade Republike Srbije.

 

Piše: Jelena Kulović

makonda-tracker