Severina: Sa sinom u nove pobede

1
Dok čeka sledeće ročište na kojem će biti utvrđeni uslovi pod kojima će biznismen Milan Popović viđati njihovog sina Aleksandra, regionalna pop zvezda Severina Vučković svim svojim čulima uživa u majčinstvu
Severina Vučković; foto: Story press
Severina Vučković; foto: Story press

Jedan od razloga zbog kojih Severina Vučković (41) s punim pravom nosu titulu regionalne pop zvezde jeste i originalnost u vizuelnom izrazu koji uz kvalitetne pesme čini ovu damu kompletnim izvođačem i unikatnom javnom ličnošću. Ona, međutim, vrlo jasno razlikuje modne diktate kojih se pridržava na sceni od onih koje primenjuje u privatnom životu. Naime, samo nekoliko dana pre nego što joj je klicala puna arena u Varaždinu, pevačica je sa sinom Aleksandrom (1,5) prošetala centrom Zagreba i ostavila bez daha sve koji su se u tim trenucima zatekli u blizini. Osim što je pokazala da je besprekorna majka koja požrtvovano brine o svom sinu, još jednom je zaintrigirala modne poslenike kojima je njena originalnost česta inspiracija. Severina uz to nikada nije bežala od domaćih i regionalnih dizajnera pa tako njenu najnoviju turneju Dobro došao u klub potpisuje srpski kreator Marko Mitanovski koji je sarađivao i sa Lejdi Gagom, ali joj zato savršeno stoje i komadi svetski poznatih brendova poput Saint Laurent Paris, čiju je odeću nosila i tokom ove šetnje. Osim haljine koja je mogla da se vidi i na pariskoj pisti, modno osvešćena mama odabrala je i skupocene čizmice iz iste kolekcije, nalik onima koje nosi i Kortni Kardašijan. Ipak, Vučkovićeva se u privatnom životu ne rukovodi modnim trendovima, već se trudi da ponese ono u čemu se najbolje oseća. Kriterijum odabira ovoga puta bile su joj svakodnevne aktivnosti sa preslatkim sinčićem pa joj je lagana garderoba omogućila da udobno trčkara za njim zagrebačkim ulicama.



Usred sudskog utvrđivanja uslova pod kojima njen bivši verenik Milan Popović (47) može da viđa sina, pevačica savršeno uspeva da uskladi svakodnevne obaveze i maksimalno se posveti svom mezimcu. Stoga je bilo kakva priča o njenim izlivima besa zbog navodnih pokušaja da od oca svog deteta dobije veću alimentaciju, potpuno izlišna. Ostvarena mama i žena koja skoro dve i po decenije gradi besprekornu karijeru ima sasvim dovoljno materijalnih sredstava za izdržavanje sina i bez Milanove finansijske pomoći. To, naravno, ne znači kako ona ima bilo šta protiv da Milan u zakonskim okvirima viđa svoje dete, što on i čini svakog vikenda u Zagrebu. Pokušaj da se u srpskim medijima od krhke i harizmatične dame nežnog osmeha napravi zla i hladnokrvna osoba koja ne preza ni od čega kako bi zadovoljila svoja apetite, nije urodio plodom, pre svega zbog toga što Severinu publika u Srbiji voli prvenstveno zbog njenih pesama. Dokaz za to jesu i pune dvorane na nekoliko poslednjih koncerata u velikim srpskim gradovima, ali i veliki uspeh hit singla Hurem koji je u kratkom roku osvojio publiku u regionu. Objavljivanje te pesme nije kraj ovogodišnjim iznenađenjima za njenu publiku u regionu budući da sprema još koncerata kojima će dostojno ispratiti godinu tokom koje je doživela trenutke najveće sreće, ali i neizmerne tuge.



Nakon što je u veseloj atmosferi zakoračila u 2013. pevajući pred publikom jednog beogradskog kluba, Severini su se nizali samo radosni događaji na turneji Dobro došao u klub na kojoj ju je pasionirano pratio i njen verenik. Obnovljena romansa sa biznismenom Milanom Popovićem cvetala je sve do juna, kada ih je paparaco Storyja uslikao u šetnji sa sinom ispred njegovog kafića na Vračaru. Potom je usledio zajednički odmor na Kipru da bi Popović ubrzo potom okončao vezu sa ženom koja mu je u februaru prošle godine podarila naslednika. Sudbinska balada Ostavljena, koju je sama napisala, postala je ubrzo veliki hit, ali ukus svih poslovnih uspeha pokvarili su joj pokušaji doskorašnjeg verenika da zagospodari medijskim napisima o krahu njihove veze. Usledila je medijska gungula tokom koje su pažnju javnosti zadobila saopštenja Milanove portparolke Tanje Vojtehovski protiv koje je Severina nedavno podnela krivičnu prijavu zbog kršenja tajnosti sudskog postupka.


- Stvarno ne znam o kome je reč – rekla je Severina kada smo je još u avgustu zamolili za komentar na Tanjino prvo saopštenje. Nakon što smo joj objasnili da je Popović angažovao portparolku koja je zvanično zadužena za komentarisanje njegovog privatnog života, usledila je neverica, a potom i blagi smeh s druge strane slušalice uzrokovan činjenicom da je Milan angažovao portparola, a ne advokata.

- Ne upuštajte se u polemiku sa budalama jer će vas prvo spustiti na svoj nivo, a onda će vas dotući svojim iskustvom – bio je jedini nezvanični Severinin komentar kada smo je u avgustu kontaktirali za izjavu na temu prvog Milanovog saopštenja. Pevačica je u medijskom odnosu sa nekadašnjim verenikom slabije naoružana, a u prilog tome govori i činjenica da još ništa nije govorila o njihovom raskidu, ali ni o temi oko starateljstva nad detetom. Spekuliše se da je cilj čestih Milanovih obraćanja javnosti pokušaj da se prikrije afera o navodnom falsifikovanju Severininog potpisa kako bi detetu bio izvađen srpski pasoš.

- Dokaz Milanovih loših namera jeste pasoš koju je napravio Aleksandru nelegalno, bez Severininog znanja - otkrio je pre nešto više od mesec dana Severinin menadžer Tomislav Petrović za Večernji list. Vađenju pasoša u Pančevu prethodila je, kako saznajemo, Milanova promena prebivališta iz Beograda u rodni Vršac. Pasoš je izvađen 29. aprila tekuće godine, dok su Seve i Milan još bili u emotivnoj vezi i pevačica je znala da je Aleksandar dobio srpsko državljanstvo, ali ne i dokument za putovanje.

Piše: Nikola Rumenić


 

makonda-tracker