Tamara Milanović: Brat mi je najveća podrška

2
Devojka koja je odlučila da iskoristi još jednu priliku u životu i prijavi se za najveći muzički takmičarski šou u regionu, X faktor, svojim glasom opčinila je žiri i brojne gledaoce. Njen život iza kamera isprepletan je emocijama koje je ponela iz svog doma k
Tamara Milanović; foto: privatna arhiva
Tamara Milanović; foto: privatna arhiva

Emotivni nastup Tamare Milanović (25) u drugoj epizodi muzičkog takmičenja X faktor, dotakao je srca ne samo žirija koji je bio prinuđen da bira reči kako bi opisao taj svetski talenat koji se nalazi s njima u prostoriji, već i brojnu publiku kraj malih ekrana. Mnogo je onih koji su se za vrlo kratko vreme zapitali ko je ta devojka magičnog glasa.


Neki je pamte kao učesnicu takmičenja Ja imam talenat u kojem je nastupala sa svojim bratom Dušanom i stigla do samog finala. Tada je i njega i sebe opisala kao smotane sobne muzičare, ali na sceni su dokazali da su vredni pažnje i poštovanja zbog ogromnog talenta koji poseduju. Iako su nakon ovog šou-programa imali samo nekoliko svirki po klubovima, Tamara ističe da joj je iskustvo koje je tada stekla pomoglo da stekne samopouzdanje upravo zbog pozitivnih reakcija publike i žirija.

- Dule i ja smo se nakon tog takmičenja malo povukli, sviruckali smo u sobi, čak je bilo perioda kada uopšte nismo svirali. Do prijavljivanja za X faktor imali smo samo dva nastupa. Ipak, srećna sam što nam je publika dala pozitivne i ohrabrujuće kritike. Tada sam shvatila koliko su mi sav trud, rad na pripremi nastupa, pa čak i taj stres zapravo baš prijali. Osećam se divno na sceni, što ne mogu rečima da opišem jer znam samo kako je dok sam tamo – kaže Tamara koja je ovog puta nastupila bez Dušana, svoje najveće podrške, brata i najboljeg prijatelja.

- Nije bilo teško nastupiti bez njega. On mi je najviše pomogao kad sam se spremala za audiciju. Bio je tu sa gitarom, pomagao mi je da se oslobodim treme i uvežbam pesmu, a glumio je čak i stručni žiri – s osmehom priča mlada umetnica koja je pre punih sedam godina došla u Beograd iz Majura, mestašca pored Jagodine. Bila je potpuno sama u novoj okolini, ali ubrzo se prilagodila novim uslovima života.

- Kada sam došla u Beograd, nikog nisam poznavala. Najpre sam nastojala da se snađem na Fakultetu organizacionih nauka koji sam upisala i ubrzo sam upoznala nekoliko drugara. Onda je sve krenulo... Navikavanje je trajalo neko vreme i sada sam ovde veoma srećna. U Beogradu su mi prijatelji i ovo je moj život – priča Tamara navodeći da joj ogromnu podršku, pored brata, pružaju roditelji, ali i njen dečko.

- Roditelji su izuzetno ponosni na nas. Mama je ponekad kao klinka, po ceo dan je na Facebooku i sa prijateljicama priča o X faktoru. Takođe, imam dečka koji je pored Duleta i naših roditelja moja najveća podrška. Pun je razumevanja i voli sve što radim ako to mene čini srećnom – priča Tamara i otkriva zašto obožava da izvodi pesme pevačice Adel.

- Uvek sam najviše volela one pesme koje bi me na neki način pomerile, obuzimale i inspirisale. Vokale koji ostavljaju bez reči i čine da sve što ste ikad proživeli stane u tih nekoliko minuta. Odabrala sam da pevam takve pesme zbog senzibiliteta i emocije koju Adel nosi. Nisam imala iskustvo ove pevačice i ne poistovećujem se s njom. Ona je potpuno jedinstvena - priča Tamara i priznaje da joj popularnost godi, ali još ne može da razmišlja o potencionalnoj pobedi.

- Prija mi pažnja. Nisam toliko medijski aktivna da bi me prepoznavali na ulici, ali videćemo. Do sada sam imala prilike da čujem samo kandidate iz prve dve emisije i mogla bih da izdvojim preslatku trinaestogodišnju Ilmu Karahmet, kao i šarmantnu Hristinu Vuković. Obe su mi se veoma dopale. O pobedi još ne razmišljam jer takmičenje tek počinje – zaključuje Tamara.


Piše: Jovana Dimitrijević


makonda-tracker