Žarko Laušević u bolnici. Preti mu opasnost od infarkta

0
Zbog problema sa srcem, poznati glumac Žarko Laušević pre desetak dana hitno je prebačen u jednu njujoršku bolnicu, a kako navode njegovi prijatelji, ovaj umetnik bio je na ivici kritičnog stanja.
Žarko Laušević, Story arhiva
Žarko Laušević, Story arhiva

Žarko Laušević već godinama živi u Americi, a njegovo zdravstveno stanje u poslednjem periodu ugrožava mu visoki pritisak koji ima.

Taj problem nedavno je prouzrokovao da Žarko bude hitno hospitalizovan, te će u predstojećem periodu biti prinuđen da se strogo pridržava terapije koju su mu pripisali lekari.

- Svi smo se zabrinuli. Ipak, na vreme je primljen u bolnicu. Takve varijacije pritiska znatno opterećuju srce i arterije, pa će ubuduće morati da povede računa o zdravlju više nego što to inače čini. Jednostavno rečeno, preti mu opasnost ne samo od moždanog, već i od srčanog udara. Shvatio je da više nema igranja. Sada se oseća mnogo bolje. Strogo se pridržava terapije koju su mu propisali, a lekovi su smanjili rizik da ponovo dođe do komplikacija. Ipak, ukoliko ne budu dali željene rezultate, moraće da bude hospitalizovan i podvrgnut detaljnim analizama - navodi izvor blizak Lauševićevoj porodici, a prenose Večernje novosti.

makonda-tracker