Danijel Alibabić: Sve posmatram sa vedrije strane

0
Za tek venčane supružnike Danijela i Jovanu Alibabić, medeni mesec koji su proveli na Kubi imao je višestruki značaj. Pored toga što su se odmarali i upoznavali novu kulturu, njih dvoje su i otkrivali nove osobine svoje druge polovine
Danijel  i Jovana Alibabić; foto: Privatna arhiva
Danijel i Jovana Alibabić; foto: Privatna arhiva

Pošto su posle nekoliko meseci zabavljanja sredinom oktobra u Podgorici jedno drugom izgovorili sudbonosno da, pevač Danijel Alibabić (25) i njegova supruga Jovana (25), odmah nakon svadbe otputovali su na medeni mesec tokom kojeg su uživali obilazeći Kubu i sve njene znamenitosti.


- Ne znam kako obično izgleda medeni mesec, ali ovaj naš bio je baš onakav o kakvom smo maštali. Stigli smo i da se odmaramo, sunčamo i kupamo u moru i bazenima, obišli smo sve što je imalo da se vidi na Kubi, kompaniju Trinidad koja proizvodi najbolje svetske tompuse, fabriku kafe... Teško da možete ostati ravnodušni na njihovu kulturu i život koji je, moram priznati, veoma ugrožen. Tamošnja plata iznosi oko 20 evra, pa iako prosečan građanin ne može sebi da priušti bolji život, svako od njih ima vedar i pozitivan duh kao da su svi u najmanju ruku milijarderi – počinje priču Danijel koji je na ovom putovanju, baš kao i njegova supruga, najviše pažnje poklanjao mališanima koje su svakodnevno sretali.

- Reč je o klincima koji bi nas raznežili svojim osmehom i željom da se druže s nama. Generalno, na ovom putovanju narod je taj koji je ostavio najjači utisak na nas jer su oni i pored tako lošeg standarda, zapravo izuzetno srećni. Na njima se ne vidi da im bilo šta nedostaje u životu. Uvek su spremni za zabavu i ples. Oboje bismo bili najsrećniji da nam se desi potomstvo, ali jednostavno nećemo da radimo ništa na silu niti da preterano razmišljamo o tome. Ta tema pomalo nam je i bolna, pa se trudimo da ne govorimo o njoj. Kad god to bude, mi ćemo s radošću dočekati tu najvažniju ulogu u životu – iskren je pevač.


Zaljubljeni i uvek nasmejani, Jovana i Danijel pet dana boravili su u Havani za koju kažu da ih mnogo podseća na Beograd, a bili su smešteni u apartmanu u kojem je medeni mesec proveo i Frenk Sinatra. Nakon toga, deset dana bili su u gradu Varaderu, pravoj destinaciji za bračne parove. Pored plaže i mora, njih dvoje takođe su uživali i u pecanju, a Jovana je čak ulovila jastoga.

- Naš život je pun smeha, a mi se trudimo da i negativne stvari posmatramo s vedrije strane. Bilo mi je fascinantno to što nije postojala osoba sa Kube koja Jovanu nije osmotrila od glave do pete. Na ulici su joj zviždali i dobacivali, kako muškarci, tako i žene – iskren je Danijel za koga je ovo bila prilika da dodatno upozna svoju suprugu.



- Na ovom putovanju saznao sam da Jovana može kraće da spava nego obično i kako moj život bez nje ne bi imao smisla. Svakim danom sve više je volim i zbog toga sam veoma srećan. Ovo što ću reći nije fraza: kako vreme prolazi, sve više osećam da je naša ljubav sve jača, kako s moje, tako i s njene strane. Ništa se spektakularno nije promenilo jer smo zajedno živeli i pre braka. Sada nosimo burme i to ponosno, što je možda jedina stvar koja je drugačija otkako smo u braku – zaključuje Danijel koji je sa svojom izabranicom u povratku obišao i Moskvu, a taj jedan dan u transferu iskoristili su da pogledaju Kremlj, Boljšoj teatar i druge znamenitosti glavnog grada Rusije.


Piše: Ksenija Konić





makonda-tracker