Džon Njuman: Neuzvraćena ljubav kao inspiracija

0
To što mu se prvobitna želja da nakon napuštanja škole postane automehaničar nije ostvarila, ispostavilo se kao presudno za Džona Njumana. Za samo nekoliko godina ovaj britanski muzičar uspeo je da izgradi zavidnu karijeru i sada uživa u svetskoj slavi
Džon Njuman; foto: MTV
Džon Njuman; foto: MTV

Sa svoje 23 godine Džon Njuman predstavlja jednu od najatraktivnijih muzičkih pojava današnjice. Kao vlasnik velikog talenta, Džon sam piše svoje pesme, komponuje ih i producira, piše scenarije za svoje spotove i dizajnira sopstvenu odeću. I upravo zbog toga, on je novi MTV Push izvođač. Njegova interesantna životna priča podseća na intrigantne biografije iz filmova. To što je još kao tinejdžer odlučio da se više ne školuje i što su ga na ljubavnom polju pratili veliki neuspesi, kasnije je iskoristio i ta iskustva utkao u svoj profesionalni napredak.

Naime, nakon što je sa četrnaest godina napustio školu, Njuman je maštao o tome da postane automehaničar, ali je negde usput shvatio da više vremena provodi oporavljajući se od klupskih svirki nego u učenju o tome šta je karburator. Muzička karijera je prevagnula i Džon se preselio u Lids kako bi probao da završi koledž za muziku. Ipak, to se nije desilo, pa je sledeća stanica za ovog mladića bio London, gde je upoznao prijatelja, muzičara Pirsa Ageta s kojim je napravio pravi bend. Nedugo posle toga, Pirs je odlučio da više pažnje pokloni svom drugom sastavu Rudimental, s kojim je i Džon ubrzo počeo saradnju, a koja se pokazala kao ključna za njega.



Godinu dana pre nego što je njegov solo materijal ugledao svetlost dana, Džon je već bio vlasnik jednog hit singla, gostovao je u emisijama poput Later with Jools i Christmas Top Of The Pops i uspeo da napiše i otpeva dva najveća britanska dens hita u toj godini, Not Giving In i Feel The Love,  pesme sastava Rudimental. Te 2012. godine počeo je i njegov vrtoglavi uspeh.
Nakon godinu dana provedenih u studiju i na turneji sa bendovima Rudimental i Plan B, Njuman je objavio energični pop hit Love Me Again, a odmah zatim i singl Cheating, numeru koji će gledaoci MTV kanala naučiti napamet u okviru ovomesečnog MTV Pusha.

U prilog tome da Džona čeka blistava budućnost govori i podatak kako se karte za njegov koncert rasprodaju za svega nekoliko minuta. Inspiraciju je pronalazio u svim životnim situacijama, ali je ipak ljubav bila njegova odskočna daska ka muzičkom uspehu.

- Dok sam radio na albumu Tribute, prolazio sam kroz nezgodan raskid i osećao sam da naziv mora da odjekuje. Ta ploča predstavlja kulminaciju mog života i onoga što ja  jesam, pa sam želeo da zahvalim svima koji su mi pomogli, pružili mi podršku, ljubav i inspiraciju. Tada mi je palo na pamet ime Tribute, priznanje mojoj porodici i prijateljima, vezama, ljudima koji su bili deo mog muzičkog života i, naravno, onima koji su imali uticaj na mene, inspirisali me i nastavljaju to da rade od vremena kad sam bio dete. Veoma sam ponosan na ovo ostvarenje, izrazio sam se kao producent, tekstopisac i umetnik i jedva čekam da ga publika čuje - rekao je Njuman.

Priredila: Ksenija Konić

TAGOVI: 123MTVLjubav
makonda-tracker