Severina Vučković i Davor Grgin: Glasno ne iz Pariza!

0
Regionalna pop zvezda i njen prijatelj, istaknuti hrvatski stručnjak u oblasti PR-a poslali poruku građanima Hrvatske pred predstojeći referendum
Severina, foto: Facebook
Severina, foto: Facebook

Osim po velikim hitovima, pop zvezda Severina Vučković poznata je i po društvenoj angažovanosti kakva bi trebalo da krasi sve istaknute javne ličnosti. Poznato je dakle da neretko iznosi svoje stavove na mnoga važna društveno – politička pitanja u regionu pa se javno izjasnila i povodom predstojećeg referenduma o definiciji braka koji će se prvog decembra održati u Hrvatskoj. Referendumom se odlučuje o tome da li će se u tamošnjem Ustavu menjati definicija braka kao zajednice muškarca i žene. Pevačica se prvo na 21. Fashion weeku u Zagrebu pojavila u beloj majci sa natpisom 1.12.2013 protiv a potom je istu poruku poslala i iz Pariza i to zajedno sa svojim prijateljem Davorom Grginom, istaknutim hrvatskim stručnjakom u oblasti PR-a. Inače, samo bivše komunističke zemlje definišu brak kao zajednicu muškarca i žene, a u Evropskoj uniji 5 od 28 država članica ima u ustavu ovako definisan brak.

- Plaše me loše i netolerantne namere. Plaši me zahtev za referendum koji je nazvan U ime porodice, a koji sa porodicom nema nikakve veze. Svima treba da bude jasno da se ovde radi o manipulaciji, koriste se emocije ljudi, objašnjavaju im kako je porodica ugrožena, a sve kako bi se nekom drugom nanelo zlo, kako bi taj drugi postao građanin drugog reda. Ne želim da verujem da živim u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopšte ne tiču. Homoseksualci nas ničim ne ugrožavaju. Naprotiv, mislim da je divno živeti u zemlji koja poštuje sve vere, sve nacionalnosti i sve vrste različitosti. Mi većina, moramo zaštititi svaku manjinu i svakoj manjini dati ista prava kao i sebi samima. Samo tako će se celo društvo osećati pravedno i svaki pojedinac će biti ponosan što živi u Hrvatskoj – napisala je Seve na svojoj Facebook stranici na kojoj ima skoro 600.000 fanova.

Nikola Rumenić 

makonda-tracker