Premijera nove Bajagine pesme danas kod Ivana Ivanovića

1
Momčilo Bajagić-Bajaga predstaviće novu pesmu Mladost u šou emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem u petak 22. novembra od 21:15 na Prvoj televiziji. Pesma će se sutradan pojaviti na jutjubu i radio stanicama.
Momčilo Bajagić Bajaga, Foto: Story press
Momčilo Bajagić Bajaga, Foto: Story press

Mladost je jedna od pesama iz mjuzikla Ženidba i udadba, koji je Bajaga komponovao, a odnedavno se izvodi u beogradskom Pozorištu na Terazijama.

Mjuzikl je nastao na osnovu dela Ženidba i udadba čuvenog srpskog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića (1806-1856). Songove je pisao dramaturg Željko Mijanović.

Dok u Pozorišta na Terazijama glumci izvode Mladost, u studijskoj verziji peva je Bajaga.

Instrumentalni uvodni deo pesme Mladost može se čuti u trejleru za mjuzikl Ženidba i udadba.

Bajaga Mladost izdvaja kao pesmu koja možda najbolje predstavlja duh Ženidbe i udadbe, a koja se istovremeno može slušati i van konteksta tog mjuzikla, i ističe da je to njegov omaž jednom velikom kantautoru - Arsenu Dediću.

Bajaga i Instruktori izuzetno uspešnu 2013. godinu i ujedno veliku turneju povodom CD albuma Daljina, dim i prašina (2012), završiće 27. decembra u velikoj dvorani Spens-a koncertom koji simbolično nosi naziv Stari put za Novi Sad.

- U Novom Sadu dugo nismo radili solistički koncert, ali mislim da sada dolazimo u pravom trenutku, jer je Spens odlično mesto da turneju finiširamo u velikom stilu. Biće to poseban koncert za nas i potrudićemo se da repertoar bude malo drugačiji od ostatka turneje. Između ostalog, sviraćemo obavezno Stari put za Novi Sad, što nismo radili često na turneji. A možda i dođemo do Novog Sada upravo starim putem - kaže Bajaga.

Ulaznice za koncert Bajage i Instruktora u velikoj dvorani Spens-a u prodaji su od utorka 15. oktobra po promotivnim cenama od 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, na blagajni Spens-a i preko mreža Gigstix i Eventim.

makonda-tracker