Hari Varešanović: Srećan sam, ali ne planiram venčanje

2
Čuveni muzičar Hari Varešanović nakon jednog braka ne planira ponovo da se ženi jer mu život sa voljenom izabranicom Jasminkom Ištvud, zbog koje živi na relaciji Sarajevo – Minhen, poput najlepše ljubavne bajke
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Frontmen popularnog bosanskog benda Hari Mata Hari, Hajrudin Varešanović, sa svojim najbližim saradnicima završava pripremu svog trinaestog studijskog albuma, a pesma Ne mogu ti reći šta je tuga koju je otpevao u duetu sa Ninom Badrić, već je postala hit na radio-stanicama u svim republikama bivše Jugoslavije.

Šarmantni Sarajlija poslednjih meseci potpuno je posvećen poslu, ali i pored toga trudi se da pronađe dovoljno vremena za svoju partnerku Jasminku Ištvud, zbog koje već godinama živi na relaciji Sarajevo-Minhen.

- Normalno je da, kada mnogo radim, nemam dovoljno vremena da se posvetim dragim ljudima i svom privatnom životu, ali trudim se da im to nadoknadim kada imam manje obaveza. Na sreću, imam studio i u Minhenu, pa sam jedan deo posla na svom albumu i tamo radio, tako da moji odlasci u Nemačku nisu uvek samo iz zadovoljstva, već često putujem i da bih obavio neki posao. Naravno, ma koliko bio u gužvi, veoma često idem u Nemačku samo da bi se video sa Jasminkom – kaže čuveni muzičar koji priznaje da ni posle jedanaest godina ljubavi ne planira da svoju dragu odvede pred oltar.

- Kada čovek živi s nekim, to se ne razlikuje mnogo od braka. Nama papir ništa ne znači, pa za sada nemamo planove te vrste – ističe pevač koji iza sebe ima brak sa sugrađankom Aidom, s kojom je dobio dvoje dece, dvadesetčetvorogodišnju ćerku Nađu i petnaestogodišnjeg sina Damira.

Iako ne voli da govori o svojoj intimi niti o svojim prethodnim vezama, Hari ne krije da ima i sada šesnaestogodišnjeg vanbračnog sina Maka, koji takođe živi u Sarajevu i u sjajnim je odnosima sa naslednicima iz očevog jedinog braka.

- Jedini razlog mog čestog boravka u Bosni upravo su moja deca na koju sam jako ponosan. Za sada ne razmišljam o tome da živim samo na jednom mestu i ne bih ni mogao da zamislim takvu situaciji. Kada na jednom mestu provedem više od sedam dana, postane mi veoma dosadno jer sam navikao na drugačiji tempo života – naglašava Hari i dodaje da je poslednjih godinu dana uglavnom proveo na putovanjima pošto je novi album radio u čak sedam različitih gradova, među kojima su Beograd, Zagreb, Sarajevo, Ljubljana, London, Minhen i Instanbul, a promociju svog CD-a koji u Srbiji izdaje City Records organizovaće u srpskoj prestonici početkom narednog meseca.

- Trenutno završavamo rad na dvanaest novih pesmama i jedva čekam da sve to publika čuje. U skladu sa imidžom koji neguje naša grupa, ima više balada, mada smo uradili i nekoliko brzih numera. Nakon promocije, planiramo da u oktobru održimo seriju koncerata u Sava centru. Slobodnog vremena nemam mnogo, ali kad god se ukaže prilika, najviše mi prija da okupim prijatelje ili odem kod nekog od njih da razgovaramo i relaksiramo se uz partiju karata – zaključuje Varešanović.

Piše: Ivana Nikolić

makonda-tracker