Ivan Bosiljčić: U planu je proširenje porodice

0
Iako je na sceni polomio nos, glumac Ivan Bosiljčić ne odustaje od toga da profesionalno ispunjava svoje zadatke osvrćući se pri tom na rođendanske želje svoje supruge Jelene Tomašević i male kaprice naslednice Nine.
Ivan Bosiljčić; foto: Petar Đorđević
Ivan Bosiljčić; foto: Petar Đorđević

Glumac Ivan Bosiljčić (34) prošlog vikenda dva puta je doživeo peh na sceni Pozorišta ne Terazijama. Prvo se otkačila sajla na velikom kristalnom lusteru gde je stajao glumac na visini od šest metara i to tokom izvođenja predstave Zona Zamfirova za koju je dobio Sterijinu nagradu, a dan kasnije dok je igrao u mjuziklu Cigani lete u nebo, sudario se sa kolegom na sceni i polomio nos. Popularni umetnik nije dozvolio da ga ove neprijatnosti ometu, već je oba puta nastavio da igra do kraja ne razmišljajući o posledicama.



- Osećam se dobro, a biću odlično čim odem na pregled kod lekara i saznam jesu li mi sve koske u nosu na mestu, što sada ne mogu da vidim jer mi je nos otečen. Kada se ovaj peh sa padom lustera prepričava ili opiše u štampi, izgleda daleko opasnije nego što je bilo. Na sceni je sve duplo obezbeđeno, pa iako na lusteru jeste pukla jedna sajla, ostala je druga. Na daskama Pozorišta na Terazijama osećam se sigurno. Samo jednom sam prekinuo da igram predstavu i to kada su mi pukli ligamenti na skočnom zglobu tokom predstave Cigani lete u nebo. U ovoj situaciji nisam mogao da stojim, a samim tim ni da glumim dalje. Inače, za sve ove sitne pehove nađem način da se predstava ne zaustavi, kao i većina mojih kolega – opisuje ovaj umetnik koji ove jeseni glumi u svojim standardnim predstavama u Narodnom pozorištu, Jugoslovenskom dramskom, Pozorištu na Terazijama, ali i snima televizijske serije. Ipak, šarmantni Ivan nikada ne zapostavlja porodicu pa tako najviše vremena provodi sa suprugom, pevačicom Jelenom Tomašević (30), i njihovom ćerkicom Ninom (1,5). Iako je nedavno u medijima počelo da se spekuliše o tome kako je ona sebi za jubilarni rođendan koji je proslavila 1. novembra poželela da dobije sina, njen suprug tvrdi da je pevačica svoju želju zadržala samo za sebe.

- Nakon što je Jelena imala konferenciju, sutradan samo kupili sve novine i slatko se smejali različitim interpretacijama njenih izjava. Neki su pisali da ja kao muž želim petoro dece, a ona samo troje i da ćemo se naći na sredini. Spekulisalo se i da li želim ćerku ili sina. Svi ovi detalji posledica su novinarske mašte, ali najlepše od svega jeste to što nam zapravo novinari i saradnici žele proširenje porodice. Hvala im na tome jer nam je to zajednička želja – ističe Ivan koji sa mnogo ljubavi u glasu priča o svojoj naslednici.

- Nina se bukvalno menja na sedmičnom nivou, kao i sva deca u tom uzrastu. Uskoro će krenuti u vrtić zato što bez svega može, ali bez druge dece nikako. Druženje sa vršnjacima za nju je ultimatum dana – kaže Ivan koji je pre dve nedelja završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Glumac nije tražio poštedu, pa je tako sve ispite polagao pred punom salom studenata, a studije je završio sa prosečnom ocenom 9,63.

- Diplomski ispit iz glume položio sam još 2001. godine, ali ostali su mi teoretski ispiti koji su se pojavili zbog promene programa po Bolonji. Prethodnih godina počeo sam da dajem preostale ispite, a poslednji je bio iz estetike, kada sam odgovarao grčku filozofiju. Iskreno, prijalo mi je da još jednom prođem kroz ovo štivo – opisuje Ivan koji u Narodnom pozorištu priprema predstavu povodom obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata.

- U pozorištu spremam Srpsku trilogiju u jednoj velikoj muškoj predstavi. Premijera će biti 22. novembra na dan Narodnoj pozorišta. U pitanju je drama Stevana Jakovljevića i ja upravo igram ulogu ovog pisca. Jedna od zanimljivih stvari koje sam otkrio tokom pripreme predstave jeste to da je moj čukundeda kaplar Branko Bosiljčić nosilac Albanske spomenice 1915. Godine. Smatram da je povodom ovog velikog jubileja svako od nas dužan da se podseti istorije svoje porodice jer ćemo time postati svesniji koliko je podsećanje na žrtve Prvog svetskog rata bitno za svakog od nas – zaključuje Bosiljčić.

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker