Sandra Meljničenko: Novozelandska avantura na talasima

0
Završavajući svoju višenedeljnu pustolovinu na Tihom okeanu, najbogatija Srpkinja Sandra Meljničenko i njen suprug, milijarder Andrej Meljničenko, boravili su na Novom Zelandu gde je njihova jahta My A izazvala veliku pažnju lokalnih medija
Andrej i Sandra Meljničenko; foto: Guliver
Andrej i Sandra Meljničenko; foto: Guliver

Megalomanska jahta My A od 390 stopa u vlasništvu najbogatije Srpkinje Sandre Meljničenko (36) i njenog supruga, milijardera Andreja (41), ne prestaje da izaziva pažnju svetske javnosti. Ovo morsko čudovište pre nekoliko dana uslikano je na Novom Zelandu i to nadomak Oklenda. Na fotografijama su uhvaćeni prizori radova u trenucima dok je bračni par Meljničenko boravio na obali.



- Brod je savršen za organizovanje partyja, a Andrej i ja uvek se radujemo novim zabavama. Dizajner Filip Stark ostvario je sve naše snove, ali i sama sam bila uključena u svaki segment uređivanja enterijera na jahti - otkrila je nedavno Sandra, a nedugo potom oglasio se i Stark koji je za jedan ruski list opisao detalje svog dizajnerskog poduhvata.

- Jahta My A toliko je savršena da ne pravi talase - izjavio je Filip koji je kreativnim projektovanjem uspeo da zadovolji sve želje Sandre i njenog supruga.

- Volimo da budemo sami na jahti, samo Andrej, Vala i ja - rekla je bivša članica grupe Models pre nego što je 29. maja 2012. na svet došla njihova naslednica Tara Andrejevna Meljničenko. A dok se par provodio sa ćerkicom na Novom Zelandu, medije u regionu potresla je vest o novoj tužbi Meljničenkovih, ovoga puta ne zbog metar kraće skulpture, što je nedavno bio slučaj, već zato što je kompanija Akzo Nobel loše ofarbala njihovu jahtu. On je u tužbi upućenoj toj firmi, pred sudom u Nju Džersiju zatražio 73,5 miliona evra, što uključuje oko osamnaest miliona evra za novo farbanje i oko tri miliona evra mesečno kako bi tokom osamanest meseci, koliko će biti potrebno za da se završe radovi, mogli da iznajme zamenu za svoju jahtu. Andrej godišnje na ime održavanja ovog plovila  izdvaja oko 14,3 miliona evra, a samo jedno punjenje goriva košta 360.000 evra.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker