Emir Bekrić u kampanji Kada voziš, parkiraj telefon!

0
Društveno odgovorna kampanja kompanije Telekom Srbija Kada voziš, parkiraj telefon! nastavljena je danas promotivnim aktivnostima na ulicama Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša uz učešće naših poznatih sportista, predstavnika Uprave saobraćajne policije i

Saobraćajna policija je zaustavljala vozače koji nepropisno upotrebljavaju mobilni telefon tokom vožnje kako bi ih podsetila na opasnosti od razgovora i pisanja poruka tokom vožnje, a naši poznati sportisti, koji su uzor mnogim mladim generacijama, su im takođe naglasili značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju kako bi se sačuvali životi sugrađana i njih samih. Sportisti su ukazali da u slučajevima kada vozač mora da upotrebi telefon tokom vožnje, to može da učini putem zakonom dozvoljenih uređaja, hands-free uređaja koji omogućavaju bezbednu vožnju.

Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi, u Beogradu je iznenadio brojne vozače poklanjajući im hands-free uređaje, i apelovao da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.

- Neodgovorna upotreba telefona tokom vožnje je veliki problem našeg društva, ali smatram da ovom kampanjom možemo mnogo da učinimo i smanjimo broj vozača koji telefoniraju. Ako ličnim primerom mogu da doprinesem da sačuvamo makar jedan život i sprečimo bar jednu nezgodu, biću presrećan - rekao je Emir Bekrić, promoter kampanje Kada voziš, parkiraj telefon!.

- Ljudi često ne razmišljaju o lošim stvarima koje mogu da im se dese ukoliko se nebezbedno ponašaju u saobraćaju. Zbog toga želimo da kroz neposredan kontakt motivišemo vozače da počnu da razmišljaju o svojim postupcima u toku vožnje - rekao je Milan Božović, glavni koordinator Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja.
Kada voziš, parkiraj telefon! je prva društveno odgovorna kampanja koja se, na nacionalnom nivou, bavi problemom upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje. Deljenje hands-free uređaja prva je u nizu akcija koje će biti organizovane u većim gradovima, kako bi se svi građani, a posebno mladi vozači, aktivno uključili i dali svoj doprinos podizanju svesti o odgovornoj upotrebi mobilnih telefona.

Kampanju Kada voziš, parkiraj telefon!, pokrenuo je Telekom Srbija, u saradnji sa Upravom Saobraćajne policije MUP-a Srbije i Srpskim komitetom za bezbednost saobraćaja kako bi se promenio stav i podigla svest vozača o opasnostima upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja na putevima.
Pored Emira, sa vozačima su razgovarali naši proslavljeni sportisti – u Novom Sadu Ivana Španović, osvajačica bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi, u Kragujevcu Filip Filipović, vaterpolista VK "Radnički", u Nišu Aleksandar Jovanović, fudbaler kluba Radnički iz Niša, koji su takođe poklanjali sugrađanima hands-free uređaje.

makonda-tracker