Grupa ABBA ponovo na okupu

0
Članovi legendarne grupe Abba najavili su ponovno okupljanje povodom 40 godina hita Waterloo, kojim su 1974. godine pobedili na muzičkom takmičenju Eurosong.
ABBA, foto: Getty images
ABBA, foto: Getty images

Članovi legendarne švedske grupe Abba ponovno se okupljaju i to povodom 40. godišnjice objavljivanja njihovog prvog hita Waterloo s kojim su 1974. godine pobedili na Eurosongu u Brajtonu. Jedna od članica, šezdesettrogodišnja Agneta Faltskog, najavila je okupljanje benda.

- Mnogi su nas bezuspešno nagovarali da opet pevamo zajedno, ali sad osećamo da je vreme za povratak. Postoje planovi da obeležimo godišnjicu - rekla je Agneta i dodala da povratak benda na scenu otežava činjenica da su ostareli.

Ubrzo nakon evrovizijskog uspeha, bend je postao jedan od najprodavanijih pop bendova s nizom hitova kao što su Mamma Mia, Dancing Queen i Super Trouper. Poslednji album objavili su 1982. godine koji je prodat u više od 380 miliona primeraka širom sveta. Od 2010. godine ABBA je uvrštena u Rock'n'Roll kuću slavnih, a u Stokholmu će uskoro biti otvoren muzej posvećen ovoj legendarnoj grupi.

Raspadu četveročlanog benda, koji su činila dva bračna para, kumovao je razvod Agnete i Bjorna Ulveusa, a nakon nekog vremena razveli su se i Beni Anderson i Eni-Frid Lingstad.

makonda-tracker