Viki Miljković: Avantura za velike i male

0
Pevačica Viki Miljković i njen suprug Dragan Tašković ispunili su želju svom sinu Andreju da za šesti rođendan ponovo poseti Diznilend kraj Pariza, a bajkovita atmosfera oboje ih je vratila u detinjstvo.
Viki Miljković; foto: Privatna arhiva
Viki Miljković; foto: Privatna arhiva

Folk pevačica Violeta - Viki Miljković (39) i njen suprug, producent i harmonikaš Dragan Tašković Taške (42), ove godine nisu imali dileme oko poklona za šesti rođendan sinu Andreju. Pošto su ovaj važan dan u životu svog jedinca prvo obeležili intimnim slavljem 5. oktobra u porodičnoj kući, tročlana porodica zaputila se u Pariz kako bi se zabavili u najvećem raju za najmlađe, ali i odrasle. Prva tri dana proveli su uživajući u šetnjama i šopingu, a potom je izbor pao na čuveni Diznilend koji se nalazi na trideset i pet minuta od centra francuske prestonice i avantura je mogla da počne.

- Odlazak u Diznilend bio je naš poklon Andreju za njegov šesti rođendan koji smo prvo proslavili u kućnoj atmosferi zajedno sa kumovima, najbližim članovima porodice i njegovim drugarima iz predškolskog. Poslednji put bio je tamo kada je imao samo tri i po godine i nije znao sve Diznijeve likove, ali sada je bila druga priča jer smo najviše vremena proveli u Diskaverilendu u svemirskim avanturama i s njegovim omiljenim junakom Bazom iz crtaća Priče o igračkama s kojim se oduševljeno fotografisao - započinje priču Viki koja priznaje da uživa što pored sina i sama često podetinji.

- Ja sam i dalje u duši jedno veliko dete tako da zajedno sa Andrejom uživam u svim tim avanturama i ovaj put vratila sam se u detinjstvo. Pretpostavljam da svima koji odu tamo prija taj osećaj bezbrižnosti jer je sve tako lepršavo i bajkovito, pa smo se i ovaj put vratili puni utisaka. Odlazak u Diznilend nije bio naš jedini poklon za sinovljev rođendan jer smo se iz Pariza vratili s novim koferima prepunim njegovih omiljenih igračaka, a budući da naš sin kaže kako mu treba sve što vidi, tata je bio natovaren kao Deda Mraz. (Smeh) Andrej je živo i znatiželjno dete puno energije, zainteresovano za sve, a mi mnogo vremena provodimo razgovarajući s njim, u želji da mu objasnimo sve što ga zanima. Kada je napunio šest godina, došao je kod mene oko pola jedanaest uveče, a obično ide u krevet oko pola devet, i nakon što sam mu rekla da treba da idemo na spavanje, odgovorio mi je: Ma ne, pusti me da kao čovek proživim svoj rođendan. Sada imam šest godina i ne mogu da idem tako rano u krevet. (Smeh) Često nam kaže i da, pošto je odrastao, može da putuje sa nama jer će tako najbolje da nauči mnoge stvari o životu, a moram da priznam kako se i mi sa tim slažemo - ponosno ističe ova mama koja ne krije sreću što je njen sin nasledio muzičke gene.

- On je veoma talentovan za muziku i ima divan glas, ali ne pokazuje afinitete za neki određeni muzički instrument, već je sve na nivou dečje igre, a kao i svi dečaci, obožava da se igra loptom. Iskreno, još ne mogu da se osvestim kako je odrastao tako brzo jer mi deluje kao da je prošao samo jedan tren. Ipak, prija mi što je jako odgovoran i samostalan - ističe pevačica i priznaje kako ne bi imala ništa protiv da se njihova porodica proširi u budućnosti.

- Andrej me svakog dana najmanje pet puta pita kada će dobiti brata ili sestru i često mi kaže: `Ajde, rodi ih večeras ili sutra... ili kad može, reci! To govori naročito onda kada mu je dosadno i nema društvo za igru, zbog čega i meni često bude žao. Svesno sam napravila ovoliku pauzu jer sam uživala u svakom trenutku njegovog odrastanja, a nadam se da ću ponovo osetiti sve te slatke obaveze jer obožavam decu - završava Viki.



 

Razgovarala: Jelena Kulović

makonda-tracker