Marko Jarić: Slab sam na svoju mlađu sestru

0
Uprkos tome što su ih ambicije odavno odvele na različite tačke planete, proslavljeni košarkaš Marko Jarić veoma je zaštitnički nastrojen prema četiri godine mlađoj sestri Tamari čiji dizajnerski debi će podržati na predstojećem Fashion Weeku.
Tamara i Marko Jarić; foto: privatna arhiva
Tamara i Marko Jarić; foto: privatna arhiva

Rani profesionalni uspesi u tinejdžerskom periodu razdvojili su košarkaša Marka Jarića (35) od svakodnevnih blagodeti porodičnog života. To, međutim, nije narušilo njegov bliski odnos sa četiri godine mlađom sestrom Tamarom (31) od oca Srećka i majke Leposave, koja je predstavila svoju prvu modnu kolekciju na Fashion weeku.

- Kad je Tamara došla u Firencu na studije, igrao sam u Bolonji. Ona je moja mlađa sestra i uvek ću joj biti zaštitnik. Veoma sam slab na nju i vrlo smo vezani – počinje razgovor za Story Marko koji je presrećan zbog činjenice da je i njegova sestra zakoračila na stazu uspeha.

- To što je moja sestra, mnogo je otežalo da se čuje njen glas u javnom svetu, a da se to ne poveže s mojim delovanjem. Potičemo iz karakterne porodice u kojoj su talenat i trud vrlo izraženi na različitim poljima i drago mi je što je Tamara konačno u prilici da pokaže sve što ume.  Cela porodica prepoznala je njen talenat za modu i dizajn, ali njen pogled na modu veoma se razlikuje od trenutnih tokova u tom svetu. Za nju je moda čista umetnost i nije joj bitno da li će od kreiranja da zaradi novac - kaže Marko čija sestra takođe živi u Americi.

- Tamara već dugo priprema svoj modni debi. Dobar deo života posvetila je školovanju i kreiranju i drago mi je da vidim odlične rezultate njenog rada. S obzirom na to da živi na relaciji Njujork - San Francisko, oduševila me je ideja da predstavi kolekciju na Fashion weeku u Srbiji. Nju ne zanima da kreira haljine za pevačice i da se bavi modom na način na koji se njome bave ljudi u Srbiji. Njena kolekcija pripada visokoj modi i urbana je - kaže Jarić koji ne štedi reči hvale za četiri godine mlađu Tamaru, a i ona mu uzvraća istom merom.

- Moj brat podržava me u poslu kojim se bavim i to mi dosta znači. On, kao i moja porodica bili su uz mene od samog početka - iskrena je tridesetogodišnja kreatorka čiji su se modeli dopali i Markovoj supruzi, top modelu Adrijani Limi.

- Adrijana se oduševila mojim modelima što mi je bilo drago. Ona ceni ručni rad, često zastupljen element u mojoj liniji. Takođe joj se dopada kvalitet i trud unet u moje kreacije što me posebno raduje jer ona zna svetske dizajnere i način na koji oni rade - navodi Tamara koja se nada da će 27. oktobra ugostiti i snajku, brazilsku lepoticu Adrijanu Limu.

- Nikad je nije zanimalo da iskoristi kontakt sa Adrijanom kako bi došla do nekih privilegija u svetskom šou-biznisu. Moda za koju se školovala potpuno je drugačija od one koju preferiraju javne ličnosti. Adrijani se mnogo sviđa Tamarina kolekcija i ovih dana pokušava da pomeri obaveze kako bismo zajedno došli u Beograd na reviju moje sestre.  Njena skromnost je njen najveći kvalitet. Najvažnije mi je da je ona našla sreću u tome što radi. Ako mene čini srećnim da potrošim mnogo para za neku jaknu, ne znači da nije srećan i onaj ko za drugu jaknu potroši dvadeset dolara. Različiti su pogledi na sreću i zato sam tu da Tamari pružim svu potrebnu pomoć - ističe Jarić čija supruga neće imati problema da se organizuje oko čuvanja ćerkica Valentine i Sijene ukoliko odluči da sam doputuje na sestrinu reviju.

- To je sve već uobičajeno. Adrijana i ja već savršeno funkcionišemo kada je reč o organizovanju oko dece - navodi poznati košarkaš čijoj sestri su za kolekciju inspiracija bili Maroko i rojalne palate.
 I moje bratanice Valentina i Sijena večita su mi inspiracija. Često poželim da im napravim nešto, pogotovo zbog toga što nisam veliki ljubitelj tipične dečje odeće - zaključuje Tamara Jarić.

Adrijana i Marko su mi inspiracija

I Markov i Tamarin brat po ocu, Nikola Jarić (25), sa svojom devojkom Milicom spremio je modnu kolekciju pod nazivom Cute. by M.N Jaric.

- U kreiranju na nas je donekle uticao Markov i Adrijanin životni stil i njihov izgrađeni stav u pogledu mode. Želeli smo da prebacimo taj holivudski fazon i na uličnu modu. Mislim da smo ovim poduhvatom pogodili nekoliko ciljnih grupa, a to su devojke koje vole sport i urbane devojke koje prate modu i neće se libiti da obuku nešto više šik i urbano. Osim ženskih dresova i haljina u planu su nam i muški dresovi kao i duksevi - kaže za Story Nikola Jarić.


Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker