Goran Vujević: Večni odlazak slomio je srca

0
Legendu srpskog sporta i još u odbojci aktivnog Gorana Vujevića Kviska, kao i njegovu suprugu Frančesku Lolji zadesila je nezapamćena tragedija. Nedavno su sahranili petogodišnjeg sina Stefana koji je preminuo od posledica srčanih problema.
Goran Vujović sa trenerom; foto: Dragana Udovičić, Facebook
Goran Vujović sa trenerom; foto: Dragana Udovičić, Facebook

Neverica, jecaji i tuga zamenili su dečje osmehe i uselili su se u život našeg proslavljenog odbojkaša Gorana Vujevića Kviska (40) i njegove supruge, bivše italijanske odbojkašice Frančeske Lolji, kada je u noći između 20. i 21. oktobra iznenada u petoj godini preminuo njihov sin Stefan. Najstariji naslednik legendarnog reprezentativca Jugoslavije preminuo je od posledica problema sa srcem, objavili su iz uprave kluba Peruđa, čije boje nekadašnji reprezentativac naše zemlje trenutno brani.

- Vujevićev najstariji sin preminuo je iznenada od posledica problema sa srcem. Predsednik i rukovodstvo, stručni štab, igrači i ostali članovi kluba upućuju duboke izraze saučešća Goranu, divnoj osobi i velikom čoveku, u ovom trenutku neverovatne tuge i bola - stoji u saopštenju Peruđe u kom je navedeno i to da je Stefan sahranjen u utorak, 22. oktobra, na groblju Betona. Stefan je bio Vujevićev najstariji sin, a iz braka sa Frančeskom Lolji ima još jednog sina i ćerku. Nekada srećna, razdragana i nasmejana porodica preko noći je zanemela od bola, a u trenucima očaja uz njih su neprekidno članovi porodice, prijatelji i Goranovi saigrači iz kluba u Peruđi, oni imaju samo reči hvale za svog kolegu koji je, inače, veliki autoritet u timu.

- Tragedija! Kvisko je veliki odbojkaš i još veći čovek. Nema ko od naših asova nije zvao i tražio broj da dođe do njega. Njegov bol je neizmeran. Odbojkaški savez je uz njega - rekao je generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Slobodan Milošević.

Čuveni Kvisko, kako su zvali Vujevića, bio je član reprezentacije Jugoslavije koja je preporodila odbojku u našoj zemlji i zahvaljujući kojoj su mnogi zavoleli ovaj sport. Najveći uspeh u dresu nacionalnog tima ostvario je osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Sa reprezentacijom je osvojio i bronzu na OI u Atlanti 1996. i titulu evropskog šampiona u Ostravi 2011. godine, uz evropsku bronzu i svetsko srebro.

Goran je rođen na Cetinju, ali prve ozbiljnije korake u profesionalnom sportu načinio je u beogradskom Partizanu i tokom karijere uglavnom je branio boje italijanskih timova, ali je kratko bio član i Olimpijakosa. Iako je 27. februara napunio 40 godina i dalje se bavi odbojkom u Peruđi i iza sebe  ima jedan brak.

Pred legendarnim reprezentativcem i njegovom porodicom sada je najteži životni meč, a zajedno sa svojom suprugom treba da pronađe snagu i utehu kako bi prebrodio veliku porodičnu tragediju koja je zadesila njihovu porodicu.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker