Marko Bulat: Ljubav se ne planira, ona se dogodi

0
Pevač, ikono i freskopisac Marko Bulat zadovoljan je svojim životom. Osim što je nedavno diplomirao, on oslikava crkve, obeležava dve decenije karijere i ne krije da će bivša supruga Maja uvek biti deo njegovog života.
Marko Bulat. Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva
Marko Bulat. Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva

Kada su on i supruga Maja (35) pre dve godine doneli odluku da stave tačku na svoj osamnaest godina dug zajednički život, mnogi nisu mogli da poveruju da se Marko Bulat (39) razvodi jer je njihov brak, po mišljenju mnogih, bio savršen. Iako su u životu imali brojne probleme, Marko i Maja uvek su bili nasmejani, a i kada su vodili iscrpljujuću borbu za potomstvo i podvrgavali se vantelesnoj oplodnji, nisu gubili optimizam. Međutim, sporazumno su se rastali posle gotovo dve decenije braka, a kako život ide dalje svojim tokom, tako je i pevač prihvatio da sada sam korača kroz život u kojem su mu posao i obrazovanje trenutno na prvom mestu. S obzirom na to da ove godine slavi dve decenije od kada je kročio na estradnu scenu, Marko se priprema za veliki solistički koncert 24. novembra u hali Pionir.

- Emotivno sam ispunjen, ali nemam nikoga – iskren je Marko Bulat. – Jednostavno, okupiran sam organizacijom koncerta, sviranjem, pevanjem, pisanjem... Da li će se pojaviti neko u mom životu ko će me zaintrigirati i hoće li se roditi ljubav, ne znam. To su stvari koje ne mogu da planiram, one se jednostavno dese. Kada kažem da sam emotivno ispunjen, mislim na celokupan život, a ljubav bi bila samo nadogradnja.

S obzirom na to da su gotovo dve decenije proveli i na neki način odrastali i radili zajedno jer mu je bivša supruga bila i menadžer, Marko i Maja nisu sasvim prekinuli kontakt. Na pitanje kako je i šta radi njegova bivša draga, pevač odgovara:

- Maja je dobro i u kontaktu smo, ali on je minimalan. Ona sada ima svoj život, a bila je deo mog 18 godina i to nema nikakve veze sa karijerom. Uvek će biti deo moje prošlosti.

Kada je Bulat počinjao karijeru pre tačno dve decenije, nije ni sanjao da će imati toliko uspeha. I danas kada se priseti tih trenutaka, presrećan je zbog načina na koji je gradio svoju karijeru.

- Sve što sam stekao u životu bilo je kroz muziku. Pevanje sam zavoleo čim sam uzeo mikrofon u ruke 1993. godine na splavu Lukas, a posle samo tri godine pevačke karijere snimio sam album. Sam sam ga finansirao. I kada gledam dokle sam stigao, mogu da kažem kako sam imao dosta hrabrosti koja mi, inače, u životu nikada nije nedostajala. Ničega se ne stidim. Počeo sam u kafani, ona je odlična škola jer sam kroz nju stekao neophodno iskustvo. Pored pevanja, kroz posao susretao sam silne ljude s kojima sam morao da nađem zajednički jezik. A ponosim se pesmama koje su opstale i posle dvadeset godina. Zadovoljan sam što nakon toliko vremena i dalje radim i nisam prevaziđen ili zaboravljen.

Pored muzičke karijere, Marko se odlučio i za još jedan životni put - nedavno je diplomirao na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konzervaciju.

- U junu sam diplomirao. Pre toga napisao sam diplomski rad, a što se tiče praktičnog dela, oslikavali smo crkvu u Krupnju. Jedino što diplomu nisam dobio jer je tradicija da se one dodeljuju 31. oktobra, na Svetog Luku. Nedavno sam dobio ponudu i da oslikam crkvu u jednom selu pored Požarevca – zaključuje Marko koji je napisao pristupni rad za upis na master.

 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker