Tamara Dragičević: Moja veza ne poznaje ljubomoru

0
Glumica Tamara Dragičević govori kako njen dečko Petar Benčina reaguje na to što se obnažuje na sceni i priča kakvi su to temelji na kojima se zasniva njihov odnos.
Tamara Dragičević. Foto: Marko Todorović, TV Prva
Tamara Dragičević. Foto: Marko Todorović, TV Prva

Još svojim prvim ulogama u pozorištu i na televiziji talentovana glumica Tamara Dragičević (24) stekla je simpatije publike. Na samom početku svoje karijere osvojila neke od prestižnih pozorišnih nagrada koje su najčešće rezervisane za njene starije kolege, kao što je, na primer, Zlatni ćuran za ulogu u predstavi Dobri ujkica. A kako je za svaki poslovni uspeh delom zaslužna i emotivna stabilnost, mlada umetnica uverila se i na svom primeru jer joj je dečko i kolega, Petar Benčina (28) velika podrška u radu.

Dok ju je široki auditorijum upoznao u gledanim domaćim serijama Vojna akademija, Montevideo, Bog te video, Miris kiše na Balkanu, pozorišna publika imala je samo reči hvale za ozbiljne role u predstavama Balada o Pišonji i Žugi, Dobri ujkica, Konstantin: znamenje anđela, Igra u tami... Sve do prve epizode serijala Tvoje lice zvuči poznato, mnogi nisu mogli ni da naslute kako se u ovoj, na prvi pogled pomalo stidljivoj devojci, krije pravi TV šoumen. Atraktivna glumica trijumfovala je imitacijom svetski poznate i kontroverzne Lejdi Gage.

- U prvoj emisiji moj zadatak bio je da dočaram nastup Lejdi Gage za pesmu Applause sa ovogodišnje dodele nagrade MTV Video Music Awards, a kako bi imitacija bila što vernija, jedan deo nastupa zahtevao je i da se na sceni pojavim u donjem vešu. Nije mi bilo problem da se razgolitim, a iskreno, osećala sam se kao da sam u kupaćem kostimu. Važno je da šta god radim na sceni, bude s razlogom i u duhu lika koji dočaravam. Ako treba da budem ružna, biću ružna, ako neka uloga zahteva da glumim drvo, ja ću to i učiniti. Naravno, kao i svakoj ženi, i meni prijaju komentari na račun izgleda, ali ne pridajem im neki poseban značaj. Vodim računa o izgledu i fizičkoj kondiciji, ali bitno je i kako negujemo svoj duh jer nas, naposletku, on čini mladima - kroz osmeh govori glumica koja uživa punu podršku svog dečka.

- Petar je od početka serijala uz mene i njegovi saveti mnogo mi znače. Hvala bogu što se moj dečko bavi istim poslom kao ja, tako da neka objašnjenja nisu potrebna, pa ni naša veza ne poznaje ljubomoru . U našem odnosu presudno je to što pored njega ne moram da osvajam slobodu. Možda se ponavljam, ali nisam pristalica tvrdnje kako se sličan sličnome raduje. Dok se slični raduju i mašu ručicama od sreće, suprotni polovi magneta priljubljeni su do nerazdvajanja - iskrena je Tamara.

- Moj najveći pokretač je ljubav. I roditeljska i partnerova, a kada sam ispunjena na tom polju, lako rešavam svaki problem i strah. Hvala im i na tome što imaju razumevanja za moje bubice! (Smeh) Šalu na stranu, imam vrlo ozbiljne kritičare u svom okruženju koji ne poznaju osećanje pristrasnosti pa vrlo otvoreno iznose kritike i pohvale kada je reč o mojim angažmanima - govori Dragičevićeva koja će u narednom periodu biti potpuno posvećena muzičkom šou-programu na TV Prva.

- Nekoliko puta do sada oprobala sam se kao gost različitih TV šou-programa koju su od mene zahtevali da pevam i igram, a dopala mi se i ta magija koju stvara televizija. Ipak, premišljala sam se kada sam dobila poziv da učestvujem emisije Tvoje lice zvuči poznato. Sada se ne kajem što sam postala deo ove ekipe, a posebno mi se svidelo i to što takmičenje ima humanitarni karakter. Kao glumica, radujem se svakom novom zadatku. Kada je reč o mojim glasovnim mogućnostima, sigurno ne mogu da pariram drugim takmičarima, ali zato ću se truditi da plesom i mimikom što bolje dočaram zadate ličnosti - kaže Tamara.

 

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker