Vladimir Kličko i Hejden Penetijer: Kameni bokser na ludom kamenu

1
Devojka slavnog ukrajinskog boksera Vladimira Klička, glumica Hejden Penetijer, samo tri dana pošto je njen izabranik odbranio titulu svetskog šampiona, pokazala je verenički prsten i otkrila da će se udati za njega.
Vladimir Kličko i Hejden Penetijer. Foto: Guliver
Vladimir Kličko i Hejden Penetijer. Foto: Guliver

Mnoge interesuje odgovor na pitanje zašto se boks naziva plemenitom veštinom? Junak naše priče, svetski šampion u teškoj kategoriji i mlađi brat nekadašnjeg neprikosnovenog prvaka u ovoj disciplini Vitalija, Ukrajinac rođen u Kazahstanu, Vladimir Kličko (37), svojevremeno je ponudio neke od odgovora na ovo pitanje. On je rekao da u boksu nisu dozvoljena nikakva pomagala, protivnici se gledaju oči u oči i nadmeću u fer borbi, a muškarci se tom prilikom tuku jedino gde je to dostojanstveno činiti - u ringu. Zajedno sa svojim rođenim bratom, Vladimir Kličko prekinuo je dominaciju tamnoputih boksera u teškoj kategoriji i danas ovaj vrhunski sportista iza sebe ima 61 pobedu i samo tri poraza. Poslednju titulu u nizu, zvanje bokserskog šampiona u verzijama IBF, IBO, WBO i WBA odbranio je 5. oktobra, pobedom nad Rusom Aleksandrom Povjetkinom (34), a ovaj spektakl i meč decenije, kako su ga mnogi nazivali, upriličen je u Olimpijskoj hali u Moskvi, pred 14 hiljada ljubitelja boksa. Među njima našla se i devojka koja je svaki Vladimirov zadat ili primljeni udarac doživljavala emotivnije od ostalih, mlada američka glumica Hejden Penetijer (24). Samo nekoliko dana posle ovog meča, u medije je dospela informacija da su se ukrajinski šampion i glumica verili, što je dovoljan razlog da se na ovom mestu osvrnemo na profesionalni i privatni život markantnog sportiste i istaknutog borca koji je visok 198 centimetara i težak 110 kilograma.

Ovaj razbijač u ringu je sportsmen u svakom smislu. Korpulentan, a staložen, Vladimir je doktor sporta i filozofije, a nadimak mu je Doktor čelični čekić. Poznati je humanitarni radnik i milioni dolara koje poseduje na bankovnom računu nikada ga nisu podsticali na to da se okrene poročnom životu. Svojevremeno je bio raspoložen da porazgovara i sa ovdašnjim novinarima.

- Srbija je veoma lepa država i znam da u vašoj zemlji imam mnogo navijača. Voleo bih da obiđem lepote koje Srbija pruža, da upoznam krajeve, ali i ljude. Bilo bi veoma lepo da se kod vas jednog dana održi meč za titulu svetskog prvaka jednog od braće Kličko - priznao je svojevremeno u intervjuu za Novosti.

Vladimir Kličko ima nekoliko hobija, a najdraži su mu igranje šaha i kajt surfing. Posle nekoliko godina provedenih u Nemačkoj, 2004. preselio se na Beverli Hils. Bio je u kratkoj vezi sa manekenkom Karolinom Kurkovom, a 2009. godine upoznao je glumicu Hejden Penetijer, sadašnju zvezdu Ej- Bi-Sijeve serije Nišvil. Njih dvoje su u maju 2011. prekinuli vezu, a o razlozima koji su doveli do raskida nisu javno govorili. U maju ove godine ipak su rešili sve nesuglasice i nastavili zajednički život. Mlada umetnica je 8. oktobra gostovala u emisiji Live With Kelly & Michael, gde ju je voditeljka upitala da prokomentariše veliki prsten koji je nosila na ruci.

- Mislim da on govori za sebe - rekla je Hejden, a na direktno pitanje da li je verena, dala je potvrdan odgovor dodajući da datum venčanja još nisu odredili. Ove vesti kasnije je potvrdila i glumičina portparolka za medije.

Piše: Stefan Tošović

makonda-tracker