Novak Đoković: Veliko srce duhovitog šarmera

2
Iako otkriva da mu je teško jer ne stiže da se posveti privatnom životu, teniser Novak Đoković je na humanitarnom turniru organizovanom u čast njegovog pokojnog kolege Federika Lucijes pokazao da mu je humanost važnija i od posla
Foto: Miša Obradović
Foto: Miša Obradović

Plemenito srce i snažan duh sa kojim se na teniskim terenima bori da trijumfuje, slavni sportista Novak Đoković uvek je rado iskazivao i u brojnim humanitarnim akcijama. Uprkos mukotrpnim obavezama, dvadesetjednogodišnji teniser je 24. aprila pronašao vremena da sa kolegama učestvuje na turniru koji je u Rimu organizovan u čast preminulog italijanskog tenisera Federika Lucija koji je u oktobru prošle godine izgubio bitku sa opakom leukemijom. Poznati teniser čiji se život ugasio u dvadeset osmoj godini nalazio se na devedeset šestom mestu na ATP listi, a pored sportskih priznanja, uz njegovo ime uvek su se vezivali duhoviti i šarmantni komentari. Pokojni Federiko je 2007. godine na US openu želeo da igra u majici sa aplikacijom Plejbojevog zeke, ali mu organizatori to nisu dozvolili. Popularni svetski predstavnici belog sporta Lucija pamte kao osobu koja je bila nepresušni izvor smeha i zabave, zbog čega su se na turniru u njegovu čast trudili da budu što pozitivniji, pa je Novak prvi set odigrao sa ružičastim kišobrančićem u ruci. U okviru revijalnog turnira Federikovi roditelji su oformili i fondaciju Fedeluks koja je imala za cilj prikupljanje novčanih sredstava za pronalaženje leka protiv leukemije.

Pored slavnog Srbina, na šljaci su se našle i brojne njegove kolege, koji su prvi put takmičarski duh ostavili u svlačionicama i došli da pomognu ovoj plemenitoj akciji u spomen preminulom kolegi.

- Igrali smo u Lucijevu čast i za fondaciju koju su osnovali njegovi roditelji. Federiko je bio pozitivan čovek, uvek nasmejan, pa su ovi trenuci puni emotivnog naboja - rekao je Novak na svom zvaničnom sajtu i istovremeno otkrio da je njegov tim odskoro brojniji za novog člana, trenera Gebarda Fila Grica.

- Sticanje kondicije mi je jako potrebno u narednom periodu. Igraću tri nedelje zaredom pre Rolan Garosa i svi znamo da prilagođavanje sa šljake na travu traje veoma kratko – istakao je Đoković, koji je
potpuno spreman za učešće na prvom Serbian Openu za koji se dugo pripremao. Od 02. do 10 maja mečeve teniskih zvezda na čelu sa Novakom, moći će da prati sedam hiljada i devet stotina gledalaca, što je mnogo veći broj od planiranog, budući da vlada ogromno ineteresovanje za ovo takmičenje. Pored sportskih i kondicionih vežbi, Novak je prošlog vikenda došao u rodnu zemlju kako bi se odmorio i psihički pripremio za ovaj važan turnir. Značajnu podršku i okrepljenje teniseru su pružili i veseli trenuci koje je proveo sa
prijateljima iz Beograda, koji će ga na predstojećem takmičenju bodriti sa tribina. 

Teniser je nedavno ubeležio još jedan važan uspeh, kada je sa poznatom kompanijom Hed koja se bavi proizvodnjom teniskih loptica snimio reklamni spot u kojem je došao do izražaja njegov šarm. Naime, Novak po scenariju zavodi devojku iz publike tako što igra ispred nje poput repera iz čuvenih boys bendova i skida majicu, ali na kraju uspeva da vrati lopticu protivniku i osvoji poen, iako se nalazi van terena. S obzirom na to da je svetska javnost Đokovića zavolela između ostalog i zbog imitacija kolega koje je izvodio u pauzama mečeva, u poslednje vreme neretko ga mnogi pitaju zašto je prestao javno da iskazuje svoju duhovitost. 

- I dalje uživam u svemu što radim,  samo što sada igram mnogo više mečeva i imam više obaveza. Vrlo mi je teško da imam život van treninga i tenisa. Ali, desilo se nešto novo i vrlo interesantno, a to je video spot za kompaniju Hed koji je vrlo zabavan. Snimali smo ga u Majamiju, bilo je to višesatno snimanje, ali se isplatilo – rekao je Novak za ASAP Sports.

Ksenija Konić

makonda-tracker