Lepa Brena: Život me i dalje ne mazi

2
Dok sa žaljenjem konstatuje kako pokojnom ocu nije stigla da posveti nijednu pesmu, folk zvezda Lepa Brena je svojoj majci, za čije zdravlje je zabrinuta, posvetila album sevdalinki koje joj je ona kao devojčici pevala
Lepa Brena. Foto: Vladimir Šporčić
Lepa Brena. Foto: Vladimir Šporčić

Neizmerna ljubav koju folk diva Lepa Brena upućuje svojim sinovima ima utemeljenje u njenom bliskom odnosu sa roditeljima koji su je izveli na životni put. Njen otac Abid preminuo je 2010. u osamdesetoj godini i to od posledica saobraćajne nesreće koja se dogodila u Brčkom, ali bol za njim nikada neće utihnuti u srcu najveće zvezde bivše Jugoslavije. Zato joj je, uz porodični sklad koji ima u braku sa teniserom Slobodanom – Bobom Živojinovićem, najbitnija sreća majke Ifete koja uskoro ide na operaciju kolena. Naizgled bezazlena intervencija, unela je nemir u svakodnevicu popularne pevačice i požrtvovane ćerke koja se trudi da majci olakša predstojeću operaciju.

- Moja mama mora da se podvrgne operaciji kolena i to je trebalo da se uradi još u septembru. Sećam se kada sam ja davno imala sličnu intervenciju koliko je to bilo komplikovano i stresno. Srela sam tada prijatelja koji mi je otkrio da je njegova baka sa osamdeset i tri godine operisala koleno na VMA i nisam mogla da poverujem koliko je medicina uznapredovala jer se nekada nisu odlučivali da starije osobe podvrgavaju operativnim zahvatima – priča za Story folk zvezda koja se i sama psihički priprema za maminu operaciju.

- To je nešto što smo odložili za proleće. Ne znam da li je ova situacija teža za roditelja ili za nas decu koja to treba da preživimo s njim. Život mi nikada nije bio lak i jednostavan niti me je ikada mazio – setno će pevačica koja se i sama suočavala sa brojnim zdravstvenim problemima.

- Više volim da vidim mamu kako hoda nego u nekim invalidskim kolicima – iskreno priča slavna pevačica koja je Ifeti Jahić posvetila i album sa sevdalinkama koje su njenoj majci melem za dušu i uz koje se opušta pred operaciju.

- Ceo život razmišljala sam o tome kako kroz muziku nikada nisam učinila ništa za svoje roditelje. Moj otac, nažalost, nije doživeo da čuje da sam snimila mnogo numera koje je on mnogo voleo. Zato ovaj album posvećujem svojoj majci jer sam snimila pesme koja je ona meni pevala kad sam bila mala. Na njemu će biti dvadeset ili dvadeset sedam numera – kaže Brena koja će nakon proslave svog pedeset trećeg rođendana, 20. oktobra, otputovati u Ameriku gde se školuju njeni sinovi Viktor i Stefan.

- Toliko se radujem što ću videti sinove da sam sve obaveze završila ranije, za mene je taj put velika sreća. U Ameriku odlazim 27. oktobra, a pre toga u intimnoj atmosferi obeležiću rođendan. Ipak, prava proslava sledi tek nakon što otputujem kod dece – navodi plavokosa zvezda.

 

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker