Preminuo glumac Janoš Tot

0
U Beogradu je danas, 30. oktobra 2013, godine nakon kraće i teške bolesti preminuo prvak drame Pozorišta na Terazijama Janoš Tot.
Janoš Tot, foto: promo
Janoš Tot, foto: promo

Janoš Tot rođen je 16. juna 1961. godine u Vršcu. Završio je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Dejana Mijača. Bio je član Pozorišta na Terazijama od 1990. godine.

Kao prvak drame odigrao je brojne uloge u predstavama Noć ludaka u Gospodskoj ulici, Bitka za Senjak, Zimski dvorac, Tri frtalja Beograda, Kabare, Lukrecija iliti ždero, Alan Ford, Mir, Lutka sa naslovne strane, Lutka sa naslovne strane, Jubilej, Paradoks, Poljubi me Kejt, A Chorus line, Učene žene, Svadba u kupatilu, Maratonci trče počasni krug. Kao gostujući glumac igrao je u svim beogradskim pozorištima.

Ostvario je uloge u poznatim TV serijama i filmovima: Porodično blago, Srećni ljudi, Moj rođak sa sela, Montevideo, Zvezdara, Žena sa slomljenim nosem, Kupi mi Eliota, Falsifikator...

Dobitnik Godišnje nagrade Pozorišta na Terazijama, Zlatnog ćurana na festivalu Dani komedije za predstave Jubilej- uloga Rekvizitera (2001) i Maratonci trče počasni krug- uloga Aksentija Topalovića (2009).

makonda-tracker