Lena Kovačević: San na poklon od tate

1
Otkako je pre godinu dana spoznala snagu roditeljske ljubavi, pevačica Lena Kovačević navodi šta je to što je njen odnos sa ocem, dramaturgom Dušanom Kovačevićem, učinilo još posebnijim.
Lena Kovaćević. Foto: Andreja Damnjanović, RTS
Lena Kovaćević. Foto: Andreja Damnjanović, RTS

Lepa i talentovana džez pevačica Lena Kovačević (30) dvadeset drugog avgusta zajedno sa svojim suprugom Veljkom (31) proslavila je prvi rođendan njihovog naslednika Vuka koji je na najlepši mogući način ulepšao njihovu svakodnevicu. Ova talentovana umetnica nedavno je objavila i svoj drugi album San, a poseban pečat njenim novim numerama dao je i Lenin tata, proslavljeni dramaturg Dušan Kovačević, koji je svojoj mezimici poklonio reči za naslovnu numeru novog albuma. Bivša članica žirija muzičkog programa Prvi glas Srbije ne krije da joj je uprkos svim profesionalnim uspesima porodica ipak na prvom mestu.

- Dok nisam postala mama, nisam ni slutila kakav je to svet, koliko je sa detetom život drugačiji i ispunjeniji. Odnedavno sam i tetka pošto je moj brat Aleksandar dobio sina Luku, a o tom ponosu da i ne govorim. Sve tetke me razumeju. (Smeh) Još ne razmišljam o proširenju porodice. Polako, korak po korak, trenutno sam fokusirana na poslovne planove, a nedavno smo zajedno sa porodicom i prijateljima proslavili i prvi Vukov rođendan - otkriva Lena koja od samog početka profesionalnog bavljenja muzikom uživa podršku svog oca.

- Pesmu San komponovao je moj dragi prijatelj i sjajan kompozitor Vlada Marković, dok je tekst u tajnosti pisao tata Dušan, a jednog posebnog dana u mom životu, dobila sam je od njega kao poklon. Nadam se da porodica zbog mog posla u prethodnim mesecima nije ispaštala jer sam zaista neko kome je familija prioritet. Kada je na tom polju sve u redu, onda mogu da se posvetim i drugim stvarima. Verovatno mi je mnogo pomoglo i to što sam ovaj album radila dok sam bila u drugom stanju i sigurna sam kako to stanje u ženi budi neke dodatne emocije koje ne može da ima kada nije trudna - otkriva kroz osmeh lepa Lena koja je i više nego zadovoljna svojim drugim albumom.

- Definitivno je ceo album odraz mog života u prethodnim godinama i kada sam mislila na san, nisam razmišljala o nečem preterano romantičnom. Stvarno je spoj svih emocija i događaja i nijedna numera nije se na albumu našla slučajno - govori Lena koja će 7. decembra održati koncert u Domu sindikata u Beogradu.

Pogledajte spot za numeru San, Lenin poklon od oca Dušana koji je u tajnosti s ljubavlju pisao stihove za ovu pesmu.

 

 

 

Piše: Danilo Mašojević

 

makonda-tracker