Preminula glumica Dolores Lambaša (1981-2013)

0
Poznata hrvatska glumica preminula je od zadobijenih povreda nakon saobraćajne nesreće koja se dogodilo jutros u pola sedam na autoputu A3.
Dolores Lambaša, Foto: Matea Smolčić Senčar za Story.hr
Dolores Lambaša, Foto: Matea Smolčić Senčar za Story.hr

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu A3 kod Sredanaca jutros je stradala glumica Dolores Lambaša (32).
Prema pisanju 24sata glumica je preminula danas u 14 časova.
- Povrede su bile preteške. Pokušali smo da je reanimiramo, ali telo nije izdržalo – rekla je novinarima dr. Blanka Sabolić Körmendy iz bolnice u Slavonskom Brodu, u kojoj su se doktori od jutros borili za život poznate glumice.

Protiv Stojana Matavulja (52), koji je upravljao automobilom u kojem je bila Dolores, zbog izazivanja saobraćajne nesreće biće podignuta kaznena prijava.

Dolores Lambaša je rođena 29. februara 1981. godine u Šibeniku, gde je završila gimnaziju Antuna Vrančića, nakon čega je upisala Akademiju dramske umetnosti.

U seriji Ruža vjetrova tumačila je lik Tamare Marin, a u istoj je seriji igrao je je i Stojan Matavulj, s kojim se na setu sprijateljila. Upravo je on upravljao automobilom u kom je stradala.

Dolores su gledaoci mogli da vide i u serijama Dobre namjere i Zakon ljubavi u kojima je imala glavne uloge, a sporedne u serijama Najbolje godine, Zauvijek susjedi i Odmori se, zaslužio si.

Igrala je u filmovima Vjerujem u anđele, Tumor i Pravo čudo, a na pozorišnim daskama u predstavi zagrebačkog HNK Dom Bernarde Ane imala je glavnu ulogu Adele.

Osim zbog posla, Dolores je u medijima bila prisutna i zbog svog ljubavnog života. Početkom februara ove godine prekinula je vezu s preduzetnikom Josipom Radeljakom Dikanom (70), a kojim je bila tri godine.

Pet godina je provela u ljubavi s glumcem Ivom Gregurevićem (60), do 2007. godine, a pre toga je dve godine uživala u vezi sa od sebe 30 godina starijim kolegom Franom Lasićem, od kog se rastala u avgustu 2009. godine.

makonda-tracker