Isidora Bjelica i Milan Stanković: Recite ne GMO!

0
Povodom afere genetski modifikovane hrane oglasile su se mnoge javne ličnosti koje ne žele da takva ishrana bude prisutna u Srbiji.
Isidora Bjelica i Milan Stanković, Twitter foto
Isidora Bjelica i Milan Stanković, Twitter foto

Ministar trgovine Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede Dragan Glamočić dali su podršku uzgajanju i prometu genetski modifikovane hrane u Srbiji za koju se spekuliše da izaziva brojne bolesti, devijaciju DNK, maligne tumore kao i da ti organizmi truju vodu i zemlju.

Poznata kniževnica Isidora Bjelica obratila se javnosti putem svog Twitter naloga gde poručuje ministru poljoprivrede da ukoliko misli da je genetski modifikovana hrana zdrava da je u zdravlje jede.

- Nije tačno da EU samo uzima, evo primera uzmu ti KiM ali zato ti uvale GMO. Poštena razmena – ironično je prokomentarisala Bjelica.

Isto tako mladi pevač Milan Stanković nije ostao nem na trenutna dešavanja u Srbiji. Pa je jasno preneo poruku da GMO nije poželjan u Srbiji.

- Ne želimo GMO u Srbiji! Ako ste nam prodali istoriju, moral i čojstvo, ostavite nam barem goli život i zdravlje, ako je išta od toga ostalo – poručio je Milan.

Vladimr Petković

makonda-tracker