Ana Ivanović: Bolje igram kada sam zaljubljena

0
Iako trenutno nema dečka, teniserka Ana Ivanović navodi šta očekuje od svog emotivnog partnera, kako ljubav utiče na njen profesionalni život i ne krije da joj s godinama sve više nedostaje Beograd.
Ana Ivanović, Foto: Guliver
Ana Ivanović, Foto: Guliver

Proslavljena teniserka Ana Ivanović (25) koja trenutno zauzima 14. mesto na WTA listi, nedavno je posetila Beograd, a najviše vremena provela je družeći se sa prijateljima i porodicom. Nekoliko slobodnih sati ona je iskoristila i za gostovanje u prvoj epizodi nove sezone emisije Žene. Ana je prvi put nakon što je sredinom juna prekinula višemesečnu romansu sa bivšim profesionalnim teniserom, Britancem Markom Stilitanom (27), za srpske medije otkrila neke detalje iz svog privatnog života, ne krijući ni u jednom trenutku kako kraj sebe priželjkuje stabilnog i ostvarenog muškarca.

- Ritam života koji vodim zahteva mnogo odricanja i potrebno je napraviti balans, što je nekada veoma teško. Najviše strada moj privatni život zato što dosta vremena posvećujem treninzima, oporavku, turnirima... Veoma često imam osećaj da živim u koferu, nekada ne stižem ni da se raspakujem u pauzama između putovanja – rekla je Ivanovićeva koja trenutno uživa u statusu solo devojke, a i sama je svesna koliko njen emotivni život intrigira publiku i medije.

- Ako imam dečka, onda to ne valja, ali i kada ga nemam, pitaju se šta to nije u redu. Ljudi su često znatiželjni da li na moje igre utiče to jesam li srećna u ljubavi i uglavnom smatraju da onda lošije igram. Ipak, bolje igram kada sam zaljubljena – iskreno je opisala uspešna teniserka koja ne krije da mašta o savršenom emotivnom partneru.

- Svaka žena ima sliku idealnog muškarca. Svi mi imamo neke ideale, ali da li je neko pravi za nas, ne znamo dok to ne osetimo. S obzirom na to da sam visoka 183 centimetra i volim cipele sa štiklama, izbor je sužen – uz osmeh je istakla Ana naglasivši kako bi volela da jednog dana ima porodicu sličnu onoj u kojoj je odrasla.

- Svaka žena mašta o nekoj sigurnosti, tako bih i ja volela da jednog dana imam porodicu, da svi budu zdravi. Odrasla sam u jednoj takvoj i to je moj san. Nikad se ne zna gde ću živeti i šta ću raditi, ipak, volela bih da ostanem u krugu sporta ili Unicefa, ali i da se bavim svojom familijom i decom – rekla je atraktivna brineta koja ne krije da joj sa godinama sve više nedostaje rodni grad.

- Volim Australiju, Sidnej je divan, ali mislim da je Melburn mnogo bolji za život. Ipak, jednog dana, kada budem okončala karijeru, verovatno ne bih kao zemlju za život izabrala Australiju, zato što je daleko, a i ne mogu da živim bez prijatelja. Obožavam Evropu i sve zemlje koje su na moru, ali što sam starija, sve me više vuku koreni i Beograd. Kada sam u našem gradu, uglavnom sam kod kuće, negde po gradu ili šetam na keju – otkrila je ova sportistkinja koja se osvrnula i na odnos sa koleginicom Jelenom Janković.

- Nije istina da smo Jelena i ja imale netrpeljivosti. Jednostavno, nas dve smo različite i normalno je da ne možemo sa svakom osobom da se slažemo. Biramo društvo na osnovu svojih interesovanja. Bilo bi lepo da se teniserke više druže međusobno jer su iz nedelje u nedelju zajedno na turnirima. Međutim, pošto smo direktna konkurencija, postoji dosta ljubomore i zavisti. Imam jednu pravu drugaricu, to je Sorana Kirstea iz Rumunije s kojom se dosta družim. Pričamo o ženskim temama i ne razgovaramo mnogo o tenisu –– zaključila je Ana koju u narednom periodu očekuju brojna takmičenja, a ona priželjkuje da među svojim trofejima uvrsti još jedan sa grend slem turnira.

 

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker