Avon otvorio konkurs za stipendije za studije u oblasti lečenja raka dojke

0
Kompanija Avon je povodom meseca borbe protiv raka dojke objavila konkurs za drugu generaciju polaznika Avon programa u okviru koga se dodeljuju specijalističke stipendije za studije u oblasti lečenja raka dojke.

Izabrani lekari će, u okviru Avon programa za borbu protiv raka dojke, dobiti naprednu obuku u nekim od najboljih medicinskih centara u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prva generacija Avon globalnog naučnog programa je 2012. godine u SAD-u okupila 25 lekara iz 21 zemlje, sa ciljem da ovladaju novim znanjima i veštinama, koja su po povratku podelili sa svojim kolegama kako bi u svojim zemljama unapredili procese otkrivanja i lečenja raka dojke i tako pomogli ženama koje boluju od ove bolesti.

Rok za prijave je 25. novembar 2013. godine.

Više informacija o Avon programu u okviru koga se dodeljuju specijalističke stipendije za lečenje raka dojke dostupne su na http://www.avonfoundation.org/causes/breast-cancer-crusade/global-scholars/.

Kompanija Avon poziva sve zainteresovane da 22. oktobra u 13 časova prisustvuju predavanju na temu Lokalna terapija primarnog tumora u četvrtoj fazi raka dojke: korist ili predrasuda? koje će održati hirurg onkologije sa Northwestern Univerziteta u Čikagu u svečanoj sali dekanata Medicinskog Fakulteta u Beogradu.  Prof. Seema Khan bavi se problemima pacijenata koji su u visokom riziku od dobijanja raka dojke, kao i kompletnom problematikom vezanom za ovu oblast. Još jedno predavanje na temu Hirurške margine za poštedne operacije: veće je bolje? biće održano u Amfiteatru KBC Bežanijska kosa, 24. oktobra od 13 do 15 časova.

Tokom oktobra, međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija Avon organizovala je šetnje protiv raka dojke u skoro 20 gradova, počevši od Sao Paola, preko Varšave, Beograda, do Manile i Johanesburga, u cilju podizanja svesti javnosti o ovoj bolesti i prikupljanja sredstava za finansiranje naučnih istraživanja. Šetnje sa zajedničkom porukom Milioooooon razloga zašto želim svet uz tebe održane su ove godine u Novom Sadu, Nišu i Beogradu uz podršku Ministarstva zdravlja, američke ambasade, brojnih aktivista nevladinih organizacija i istaknutih javnih ličnosti.

- S obzirom na činjenicu da jedna od osam žena oboli od raka dojke tokom svog života, Avon ostaje kompanija koja se posvećeno bori protiv bora jednom rukom, a drugom protiv raka dojke sve dok rak dojke ne prestane da postoji - kaže Šeri Mekoj, izvršni direktor kompanije Avon Products Inc.

Od kada je pokrenut projekat Avon karavan u znak podrške borbi protiv raka dojke u Velikoj Britaniji 1992. godine, kompanija je donirala više od 815 miliona dolara kako bi ubrzala istraživanja i unapredila pristup kvalitetnoj nezi za sve.

makonda-tracker