Momčilo Otašević: Nedostaje mi devojka

1
To što ga je posao odveo u Zagreb, crnogorskom glumcu Momčilu Otaševiću unelo je dosta promena u život. Ipak, dok se navikava na novu sredinu, ističe kako razdvojenost neće umanjiti njegove emocije prema devojci Tini Jovetić.
Foto: Ivan Dobričić
Foto: Ivan Dobričić

Da život sa voljenom osobom na odvojenim adresama u različitim gradovima nije toliko strašan, svedoči i trenutna situacija mladog i sve uspešnijeg glumca Momčila Otaševića (23). Ovaj talentovani umetnik rodom sa Cetinja nedavno se zbog snimanja serije TV Nova Zora dubrovačka preselio u Zagreb, ali je siguran o to da mu česta putovanja širom regiona neće ugroziti vezu sa lepom Cetinjankom Tinom Jovetić (22) koja ima razumevanja za profesiju svog dragog.

- I kada smo se upoznali, zbog posla nisam stanovao u Crnoj Gori, tako da smo u našu priču ušli sa svešću o tome da ćemo često biti razdvojeni. Sada mogu da kažem kako i takav život ima svojih prednosti jer se često uželimo jedno drugog i više cenimo zajedničko vreme. Inače sam romantičan i volim to da pokazujem, a takva je i Tina pa se dopunjujemo. Svakako da mi nedostaje, i bilo bi lepo kada bismo više vremena provodili zajedno, ali se snalazimo. Tehnika i moderan način komunikacije idu nam naruku, pa smo stalno u kontaktu - kaže glumac, siguran u svoju ljubav.

- Ni u jednom trenutku nisam strahovao da će nam razdvojenost ugroziti vezu. Verujem kako  su sve prepreke premostive ako su osećanja prava. Moja Tina osvojila me je jednom i taj osećaj još traje, pa ne mora iznova da se trudi. (Smeh) Nisam ljubomoran i smatram da nije potrebno trošiti se na takav način, već treba uživati u životu i u ljubavi - ističe Momčilo koji ne krije kako mu i te kako prija život u Zagrebu.

- Za sada mi se dopada grad i lepo sam se snašao. Veliku podršku u prvim danima pružile su mi kolege glumci koji su mi pomogli i u nalaženju stana. Fokusiran sam na snimanje i ljude koje tom prilikom srećem, a deo dana koji mi nakon posla preostaje trošim na svakodnevne aktivnosti: idem u nabavku, kupujem dopune za telefon... Osim devojke, najviše mi fale prijatelji, porodica, drugari s klase, izlasci na poznata mesta, Cetinje, ali kad nakon radnog dana koji zna da potraje dođem u stan, nedostaje mi odmor i san. Više me umara osećaj obaveze i termini nego samo putovanje. Navikao sam se na ovaj ritam života i ponekad se pitam da li bih umeo drugačije. Zbog ranije ugovorenih obaveza u Crnoj Gori, često sam tamo, tako da sve opet dođe na svoje mesto - otkriva mladi glumac koji je na 48. Filmskim susretima u Nišu dobio Povelju za stranog glumca.

- Svaka nagrada znak je da su nečiji rad i trud primećeni. Priznanje koje sam dobio na festivalu u Nišu ima poseban značaj, pre svega zato što sam se našao u društvu Mustafe Nadarevića i Emira Hadžihafizbegovića koji su takođe dobitnici ove povelje. Zatim, nagrada je usledila za ulogu Milivoja Šljivića u filmu Led, a na kraju, ovo je i moja prva nagrada - iskren je Momčilo.

 

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker