Miloš Biković: Romansa na setu i van njega

1
Iako traje već nekoliko godina, romansa između glumaca Miloša Bikovića i Brankice Sebastijanović nedavno je stavljena pred novi izazov. Do juče samo emotivni partneri, sada će vreme deliti i pred kamerom jer su oboje angažovani u seriji Samac u braku.
Miloš Biković i Brankica Sebastijanović. Foto: Košutnjak film
Miloš Biković i Brankica Sebastijanović. Foto: Košutnjak film

Glavna uloga u seriji Samac u braku, koja se ekranizuje po romanu čuvene spisateljice Mirjane Jakovljević Mir Jam, glumcu Milošu Bikoviću (25) biće zanimljivija nego ijedna pre. Naime, zajedno s njim u ovom ostvarenju igraće i njegova mlađa koleginica, studentkinja četvrte godine FDU Brankica Sebastijanović (23), s kojom se on zabavlja već nekoliko godina.

- Ovo je prvi put da Miloš i ja radimo nešto zajedno. Oboje smo priželjkivali da se desi taj trenutak. Nismo znali da li će to biti prvo u pozorištu ili pred kamerama, ali smo nekako verovali da će se dogoditi. Vrlo se radujem radu sa Milošem i stvarno uživam. Kao par mnogo smo se bolje snašli pred kamerama nego što sam očekivala. Čudno je to kod glumaca kako svaka vrsta privatnosti nestaje onog trenutka kada se čuje reč akcija. Ono što je kod nas pozitivno i doprinosi našem radu jeste ogromna doza poverenja i bliskost koja se, po mom mišljenju, oseti u kadru. Osim toga, Miloš i ja imamo slično mišljenje kada je reč o nekim stvarima koje se tiču glume, tako da se s lakoćom uklapamo. Oboje smo veliki radnici i trudimo se da uradimo svoj posao najbolje što možemo i zaista smo posvećeni, tako da ne dozvoljavamo da nam se koncentracija na setu razliva na neke druge stvari - kaže Brankica.

Ljubav između ovo dvoje talentovanih umetnika rodila se i nadograđivala paralelno sa napredovanjem njihovih karijera, s tim što se Bikovićeva zbog filma Montevideo, bog te video razvijala munjevitom brzinom. Strpljiva Brankica u međuvremenu je dobila značajnu rolu u Sinđelićima, srpskoj verziji Seranovih, a odmah potom sustigla ju je i ponuda da zajedno sa svojim dečkom zaigra u seriji Samac u braku, projektu Košutnjak filma koji će se emitovati na TV Prva. U odnosu na prvobitne planove, naknadno je postavljena potpuno nova glumačka ekipa i ovo dvoje umetnika s oduševljenjem su prihvatili novi poslovni izazov. Za sada se odlično snalaze na setu, mada su i privatno partneri. Radnja serije, čiji je scenario adaptirala Milena de Polo, smeštena je u tridesete godine prošlog veka, a Miloš i njegova devojka tumače Ljiljanu i Radmila, mlade supružnike koji ne dele postelju, ali su prinuđeni da pred drugima glume idiličan bračni život.

- Pronašla sam mnogo sličnosti sa likom koji tumačim, tako da nisam imala problem da razumem nju, njene reakcije i ponašanje u okolnostima koje su je zadesile. Ljiljana je osoba koja je vrlo brzo sazrela, spremna je da prizna svoju grešku, bori se do kraja i veruje. Jer, tu ljubav koju počinje da oseća prema Radmilu prepoznaje kao pravu i istinitu - opisuje mlada glumica koja će u novi poslovni projekat morati da umeša i privatni život, a on se ipak razlikuje od onog iz scenarija za seriju u kojoj glume bračne partnere.

- Nismo otpočeli zajednički život, ali možda se to desi od sledeće godine. Mada je još neizvesno gde, kada, kako i u kojoj konstelaciji odnosa. Još je rano za brak, mada razmišljam o tome da se preselim na Dunavske terase zato što me taj deo grada podseća na detinjstvo. Još ako srede onaj kej... Tamo bih voleo da živim sam, to jest sa Brankicom – rekao je Biković za Story na pitanje da li i u privatnom životu planira da ozvaniči svoju romansu koju dugo nije želeo da eksponira u javnosti.

Njih dvoje već su se suočili sa izazovima romanse na daljinu kada su, zbog Miloševog boravka u Rusiji gde je u režiji Nikite Mihalkova snimao film Sunčanica, nekoliko meseci bili razdvojeni.

- Teško je to podnela, kao i svaka devojka. Ne znam da li je to biološki pristup, ali kad posmatram muško-ženske odnose, čini mi se kako je muškarcu uvek potrebna žena da ga stabilizuje i smiri – istakao je Miloš kojem su najdraži slobodni trenuci koje njih dvoje provode zajedno u Beogradu.

 

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker