Elena Karaman Karić: Dirljiv porodični susret u Londonu

2
Put koji ju je nedavno poslom odveo u britansku prestonicu, za dizajnerku nameštaja Elenu Karaman Karić imao je i dodatnu emotivnu vrednost. Ona se tamo susrela sa svojim ocem Boranom i polubratom Darjanom koji su joj bili najbolji domaćini.
Elena Karaman Karić. Foto: Miloš Nadaždin, Facebook
Elena Karaman Karić. Foto: Miloš Nadaždin, Facebook

Poslovne obaveze koje su dizajnerku nameštaja i vlasnicu kompanije Lorca Design Elenu Karaman Karić (40) čekale u Londonu, nisu je sprečile da vreme provedeno u Velikoj Britaniji posveti i porodici. Malo je poznato da je ona intimno vezana za englesku prestonicu gde žive njen otac Boran Karaman, direktor u jednoj britanskoj kompaniji, i njegova porodica, pa je i ovog puta svaki slobodan trenutak koristila kako bi bila s njim, ali i svojim polubratom Darjanom. S obzirom na to da joj je deda bio ambasador SFRJ u Velikoj Britaniji, ali i da joj je otac tamo rođen i Elena je dobila britansko državljanstvo, što je, između ostalog, i razlog njenog čestog boravka u Londonu.

- Život nam je podvojen između Beograda i Londona gde mi živi otac, a ja pored našeg imam i englesko državljanstvo – rekla je svojevremeno Elena u intervjuu za Story.

Poreklom iz Dalmacije, njen otac je inače pravi hedonista koji uživa u moru i dobrom društvu. To je još jedna od osobina koju je Elena nasledila od tate, pa i sama tokom leta najviše voli da vreme provodi u svojoj kući u Ljutoj za koju smatra da je njeno parče raja, a gde je i ovog leta provela dobar deo odmora sa najmilijima.

Boravak u Londonu koji je nakon toga usledio, bio je inspirisan poslom, a tokom brojnih sastanaka za vreme Home Deco Weeka, prisustvovala je i prezentaciji poznatog britanskog brenda Porto Roman, a Lorca Design je već četiri godine njihov generalni zastupnik za Srbiju i Crnu Goru. Na koktelu koji je upriličen za distributere, prisustvovala je sa svojim polubratom Darjanom.

Poznata dizajnerka takođe je bila na proslavi tridesetogodišnjice Ralph Lauren Home Designa gde je takođe bio upriličen koktel i predstavljanje nove kolekcije samo za dizajnere s kojima najviše sarađuju. S obzirom na to da je poznati modni dizajner Metju Vilijamson Elenin prijatelj, kao i da je ona veliki obožavalac njegove garderobe, iskoristila je priliku da između poslovnih sastanaka prisustvuje i predstavljanju njegove nove kolekcije, a po povratku u Beograd rado je sa svojim prijateljima na društvenoj mreži Facebook podelila fotografije i impresije s ovog događaja.

Inače, jedna od najglasnijih zagovornica zdravog života u Srbiji, tokom posete Londonu uživala je i u večerama sa suprugom Jugoslavom Karićem (34) koji je takođe biznisom usmeren na Ujedinjeno Kraljevstvo. Dok s prvim danima jeseni pravi planove

za nove poslove i putovanja, Elena je posvećena i sinovima Luki (20), Matiji (13) i Simonu (6), a uskoro će otputovati u Peruu i Grad prijateljstva, kako inače zovu Čiklaj. S obzirom na to da je njena baka bila Peruanka i rodom iz tog grada, ona je u prethodnom intervjuu za Story najavila kako će ove jeseni posetiti svoju rodbinu u toj zemlji.

- Opčinjena sam odnosom koji su Inke imale prema prirodi, njihovom jednostavnom, nepretencioznom filozofijom i spiritualnošću. U poslednje vreme posvećena sam izučavanju quechua jezika. Što sam starija, verovatno mi sve više rade geni. Izuzetno se radujem susretu sa familijom u Peruu – objasnila je Elena.

 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker