Rada Radenović: Želim da budem voljena

2
Ulazak u četvrtu deceniju života doneo je voditeljki Radi Radenović ogromnu dozu ozbiljnosti i odgovornosti, zahvaljujući kojoj kontroliše svoju ishitrenost i polako uči da prevaziđe sve svoje mane
foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Lepa voditeljka emisije Vi pitate koja se emituje na TV Pink, Radmila - Rada Radenović, promenila je svoje poglede na svet otkako je trinaestog aprila uplovila u četvrtu deceniju života. Budući da postoji uvreženo mišljenje kako život počinje u tridesetim godinama, jer je u tom periodu svaka osoba dovoljno zrela da ostvari sve ono što je ranije zacrtala, tako i atraktivna voditeljka priznaje da je postala mnogo odgovornija, pa sada  objektivnije analizira svoje postupke.

- Pre nego što sam napunila trideset godina, stalno sam razmišljala na koji način će se promeniti moj život i zapravo svakog dana osećam kako sam postala ozbiljnija osoba. Mislim da će mi život u tridesetim biti mnogo kvalitetniji i drugačiji, postala sam zrelija i uživam u tome – priča Rada koja je sakupila hrabrosti da realizuje davnašnju želju i na ovogodišnjem Fashion Weeku, u saradnji sa modnom kućom Allegra čije je zaštitno lice, prvi put se okušala kao kreator, a atraktivne modele ponele su njene brojne koleginice.

Iako ima sijaset razloga za smeh, budući da je njena modna revija pozitivno ocenjena, a emisija koja se svake nedelje prikazuje na TV Pink sve gledanija, Rada je svoj jubilarni rođendan obeležila sa porodicom jer još nije prebolela smrt oca Zorana pre tri meseca.

- Sebi sam poželela samo zdravlje, pošto ne težim ka materijalnim stvarima. Mnoge dame kada napune trideset godina počnu da razmišljaju o udaji i osnivanju porodice, ali ja još ne planiram takav korak. Za početak, volela bih da pronađem pravu ljubav kraj muškarca koji će me osvojiti svojom ozbiljnošću. Možda su ovo godine u kojima bi trebalo da imam izraženiji majčinski instinkt, ali za sada imam potrebu samo za bezgraničnom ljubavlju - kaže Radenovićeva.

Zrele godine nisu jedini razlog zbog kojih se Rada promenila, tome su doprinele i teške životne situacije kroz koje je prošla. Najpre je preispitala svoje postupke iz mlađih dana i uvidela greške koje je pravila poslednjih godina, a sve to nateralo ju je da sagleda svoje nedostatke i mane koje planira da izmeni u budućnosti.

- Nisam bitno izmenila stavove, ali postala sam mudrija u odnosu sa ljudima. Primećujem da sam sa godinama postala jako samokritična i sada uspevam da kontrolišem neke svoje ishitrene poteze, što ranije nisam umela. Kao mlađa, bila sam površna i nehajna, vodeći se geslom Što na umu, to na drumu, a sada se trudim da svoju energiju ne rasipam, nego je usmeravam samo ka osobama koje su mi drage, pokušavam da ne razmišljam negativno i polako donosim odluke. Stalno težim ka tome da budem bolja i prema sebi i prema drugima, što me čini  zadovoljnom, a mislim da to ranije nije bio slučaj - zaključuje Rada.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker