Tomu Henksu dijagnostikovan dijabetes tip 2

0
Glumačka legenda Tom Henks od 36 godine bori se sa simptomima dijabetese - bolesti koja nastaje kada telo ne proizvodi dovoljno insulina za normalno funkcionisanje - ali tek sada mu je sasvim uspostavljena dijagnoza od strane medicinskih specijalista.
Tom Henks. Foto: Getty images
Tom Henks. Foto: Getty images

U šouu Dejvida Letermana popularnom širom Amerike, Tom je pričao o ovoj bolesti, rekavši:

- Otišao sam kod doktora da bi mi rekli: Znate one visoke brojke koje su predstavljale nivo šećera u vašoj krvi? E pa, napredovali ste, sada imate dijabetes tip 2, mladiću!

Glumcu je rečeno da pokuša da se vrati na kilažu koju je imao u srednjoj školi kako bi redukovao simptome, ali oskarovac kaže da se pomirio sa činjenicom da će do kraja života morati da živi sa ovom bolešću jer mu teško pada pomisao na skidanje tih nekoliko kilograma viška.

- Dijabetes može da se kontroliše kroz dijetu. Moj lekar mi je rekao da ću, ako uspem da ponovo uspostavim kilažu kao u srednjoj školi, u osnovi biti zdrav i da neću bolovati od dijabetesa. A ja sam mu na to rekao  - Pa dobro, onda ću ipak imati dijabetes.

Henks nije jedina slavna ličnost koja boluje od ove bolesti budući da je Peti LaBel, Druu Keriju, Šeri Šepard i Poli Din svojevremeno uspostavljena ista dijagnoza.

makonda-tracker