Nikola Kojo: Predivno je biti tata bliznakinja

0
Samo jedan dan nakon što je njegova supruga Aleksandra sa dve novorođene devojčice napustila porodilište, slavni glumac Nikola Kojo samo za Story otkriva kako se oseća zbog činjenice da je njihova starija ćerka Ani dobila najlepše društvo za igru.
Nikola Kojo. Foto: Story Press
Nikola Kojo. Foto: Story Press

Da je scenarista filma Mi nismo anđeli proročki predvideo kako će glavni protagonista Nikola Kojo (46) imati tri, a ne jednu ćerku, taj film prožet dečjim vragolijama možda bi bio najpopularnije ostvarenje u domaćoj kinematografiji svih vremena. Ali, njegova slava ne bledi ni dve decenije nakon prikazivanja prvog dela, kao što se ni reč popularnost ne razdvaja od imena Nikole Koje još otkako je sa jedanaest godina snimio prvi film. Plodonosna glumačka karijera donela mu je mnogo zadovoljstva, ali ni približno koliko očinstvo sa čijim obrisima se prvi put susreo pre pet godina kada je njegova prelepa supruga Aleksandra (36) na svet donela ćerku Anu. Taman kada su oboje počeli da koračaju stazama roditeljske sreće ispunjenim osmesima njihove devojčice, sustigla ih je još radosnija vest.

Početkom 2013. suočili su se sa predivnim saznajem da im je još jedna prinova na putu. Nakon nekoliko meseci njihova sreća je udvostručena pa je plavokosa dama koja je osim na modnoj pisti mamila i muške uzdahe u spotu za pesmu Moja draga, našeg najpopularnijeg pevača Zdravka Čolića, 3. septembra na svet donela bliznakinje. Porodilište Narodni front danima je bilo pod opsadom paparaca koji su uslikali ponosnog tatu dok je svakodnevno obilazio svoje mezimice. Ove nedelje njegova supruga i preslatke bebice pridružile su mu se u porodičnom domu, gde je on sa ćerkom Anom već pripremio topao doček.

- Osećaj je predivan, verovatno je još lepši sa još malih dama, ali ja sam i s ovim prezadovoljan. Imena ne želim da objavljujem jer one nisu rođenjem osuđene da budu javne ličnosti – kaže u ekskluzivnoj izjavi za Story slavni glumac koji, inače, zazire od toga da u javnosti komentariše svoju privatnost. Ipak, osveženi očinski osećaj i blagodet koja mu je podarena u vidu tri ćerke, podstakle su ga da ovom izjavom ohrabri celu naciju u nameri da se u Srbiji poveća natalitet te da parovi koji razmišljaju prvenstveno o materijalnim stavkama roditeljstva, zanemare tu svoju osobinu i prepuste se roditeljskim izazovima. Bliznakinje su na svet došle samo dva dana pre nego što je njihov tata napunio četrdeset šest godina, a već po prvim radosnim reakcijama uzrokovanim činjenicom da je dobio još dve ćerke, čini se da Kojo neće biti strog otac poput njegovog filmskog alter ega u ostvarenju Mi nismo anđeli. S druge strane, replike iz prvog nastavka u kojem Branka Katić sočno odgovara Mileni Pavlović na konstataciju da je Nikola otac njenog deteta, ostaće samo filmske anegdote za začikavanje čuvenog umetnika jer one u realnosti nemaju nikakve veze sa osobinama najvećeg šarmera njegove generacije.

- On je otac? Užas! Znaš ti da on svakoj ribi pokaže paklo cigara i kaže: Mala, dok imam ove pljuge zajedno smo – samo je jedan od opisa zavodničke i očinske uloge koja je proslavila popularnog umetnika, što nema nikakvih sličnosti s njegovim privatnim životom. Ovaj brižni otac je nakon rođenja najstarije ćerke, odlučio da zamrzne matične ćelije iz njene pupčane vrpce kako bi u skladu s najnovijim trendovima u medicini, obezbedio budućnost i zdravlje svom detetu. Nije poznato da li se na taj korak odlučio i nakon rođenja bliznakinja, ali je sigurno da će on i njegova šarmantna supruga učiniti sve za srećnu budućnost svoje obogaćene porodične zajednice.

 

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker