Mira Škorić: Sanjam da budem voljena

0
Pošto je tokom poslednjih trinaest godina isključivo posvećena ćerki Milici, folk pevačica Mira Škorić sve češće potajno čezne o muškarcu s kojim bi provela ostatak života, iako više nikada ne želi da stane pred oltar
foto: Zoran Kuzmanović
foto: Zoran Kuzmanović

Po završetku rijaliti šou-programa Veliki brat VIP All Stars, folk pevačica Mira Škorić trudi se da što više vremena provede sa svojom trinaestogodišnjom ćerkom Milicom koja joj je najviše nedostajala tokom mesec dana izolacije. Iako važi za jednu od najhrabrijih dama na sceni, pevačica snažnog glasa nije uspela da zadrži suze u očima kada je prilikom izlaska iz kuće na Košutnjaku ugledala svoju mezimicu kako trči da vidi svoju mamu i pored toga što joj je javno poručila da ne dolazi na ceremoniju izbacivanja.

- Nisam želela da se maltretira jer je u publici bila velika gužva, ali radoznalost i želja da me vidi bile su prevelike, tako da je ipak došla sa svojim društvom. Trenutak kada sam je videla, za mene je bio veoma dirljiv pa nisam mogla da kontrolišem svoje emocije. Suze su same krenule niz obraze, iako gotovo nikada ne plačem – objašnjava Škorićeva svoja osećanja i ističe da se nikada na tako dug period nije odvajala od ćerke:

- Za vreme mog boravka u kući Velikog brata, ležala sam i budila se misleći na svoju ćerku, nisam mogla da dočekam dan kada ću je ponovo videti. Mislila sam da ću biti jaka, ali nakon ovog iskustva shvatila sam da sam slaba poput pravog miša. S druge strane, Milica je bila mnogo hrabrija od mene i bolje je podnela tu razdvojenost.

Već trinaest godina vaspitanje njene jedinice jedan je od glavnih prioriteta za ovu brinetu, a njeni dobri rezultati u školi najveći su ponos za popularnu pevačicu. Iako je nakon Mirinog razvoda od lekara Vase Jeremića, ova visprena tinejdžerka nastavila da živi sa mamom, njeni životni planovi nisu vezani za estradu i već sada je sigurna da će studirati medicinu.

- Milicu nije bilo teško vaspitavati jer je ona veoma inteligentna devojčica kojoj ne moram dva puta da govorim istu stvar kako bi je zapamtila. Drago mi je da već sada zna šta hoće, a moje vaspitanje zasniva se na našim dugim razgovorima koji su za obe postali mali rituali. Nije od mene nasledila muzikalnost i drago mi je što želi da studira medicinu. Jako sam ponosna na tu njenu odluku.

Iako je slatka devojčica centar njenog sveta, tridesetdevetogodišnja zvezda ne krije kako bih volela da upozna muškarca s kojim bi provela ostatak svog života, ali nikada više ne bi mogla da se odluči na brak.

- Bila sam u braku i mislim da to nije za mene pa se ne bih ponovo upuštala u tako nešto. Naravno, smatram da je apsolutna sreća kada pored sebe imaš nekog ko te voli i koga ti voliš, ali za tako nešto nije potreban bračni papir niti organizovanje venčanja i svadbenog veselja. Meni sada nije prioritet da tragam za partnerom jer sam posvećena svojoj ćerki, ali volela bih da upoznam nekog s kim bih bila u skladnoj vezi – kaže Mira koja je na veoma interesantan način objasnila svojoj princezi zbog čega je bolje da njena mama pronađe partnera, bez obzira na to što ona na početku nije bila oduševljena takvom idejom.

- Rekla sam joj da će, kada nađe momka, uvek morati da me vodi na njihove sastanke ukoliko ne pronađem nekog partnera. Kada je to čula, sama je zaključila kako je najbolje da se ja po drugi put udam, tako da ona ne bi imala ništa protiv da se upustim u romansu – duhovita je Mira.

Ivana Nikolić

makonda-tracker