Jovana Balašević: Opijena novom ljubavlju

1
Dok se spremala za premijeru predstave Miris kiše na Balkanu koja joj je donela veliki uspeh, glumica Jovana Balašević je pre dva meseca uplovila u novu romansu koja ju je u potpunosti ispunila srećom
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Dvadesetdevetogodišnja glumica Jovana Balašević poslednjih nekoliko meseci uživa u ostvarenju mnogih svojih snova. Sav trud i napor koji je uložila u pripremanje predstave Miris kiše na Balkanu, koja je 12. aprila izvedena u pozorištu Madlenianum, lepoj brineti višestruko se vratio nakon premijere ovog pozorišnog hita jer je ulogom balerine Riki pobrala nove simpatije publike. Tokom višemesečnog rada na novom komadu, Jovani nije teško padao da svakodnevno iz rodnog Novog Sada dolazi na probe u prestonicu.

- Moj davnašnji san jeste da kroz posao kojim se bavim i karaktere koje igram, publici dočaram i otkrijem deo sebe. Predivno je kada tu publiku čini i moja draga osoba, a nadam se, jednog dana i moja buduća deca – kaže Jovana koju su tokom rada na novoj pozorišnoj ulozi obuzele neke posebne emocije jer se nakon više od decenije vratila baletu.

- Nakon što sam pročitala roman Gordane Kuić Miris kiše na Balkanu, bez dileme sam prihvatila ulogu mlade Jevrejke, balerine Riki, koja mi je predstavljala veliki izazov. To se desilo delom zbog drame koju moj lik proživljava, a delom i zbog povratka baletu koji nisam igrala jedanaest godina. Važno mi je da mi lik koji igram pruži šansu da kroz njega proživim razna stanja i zanimljivo ga odigram, a Riki mi je upravo to omogućila. Saradnja sa ekipom koju čine sjajni glumci svih generacija, za mene je bila velika škola. Otvorena sam za savete i spremna da saslušam svačije mišljenje, ali ovog puta izdvojila bih kolegu Ivana Bosiljčića koji me je prvi ohrabrio i posle jedne probe pohvalio moju igru. Saveti Ljiljane Stjepanović koja igra moju majku, i Dubravke Mijatović u ulozi jedne od mojih sestara, od neprocenljive su vrednosti jer su mi upravo one otkrile neke profesionalne tajne – zadovoljno opisuje Jovana koja se nakon svakodnevnih napornih obaveza vraća u topli porodični dom u kojem sa mamom Oliverom i tatom Đorđem iznova razgovara o zajedničkom filmu Kao rani mraz, čija ih premijera uskoro očekuje.

Simpatična brineta odskoro svoje slobodne trenutke deli i sa novim emotivnim partnerom, ali o detaljima nove romanse Jovana još ne želi da komentariše. Dvogodišnja samoća, u kojoj se otkako je raskinula dugogodišnju vezu sa Markom Ercegom, potpuno posvetila sebi, atraktivnoj glumici iskristalisala je čvrst stav da više ne otkriva pojedinosti iz svog ljubavnog života. Ipak, sreća i prelepi osećaj zaljubljenosti u kojem trenutno uživa, naveli su je da bar delimično otkrije svoja osećanja.

- Prava ljubav dogodila mi se pre dva meseca i priželjkujem da moja nova veza što duže potraje. Moj novi dečko bavi se potpuno suprotnom profesijom od moje. Najvažnije je da pojedinosti o našem emotivnom životu znamo samo nas dvoje, a ne da o našoj vezi čitamo u novinama – zaključuje Jovana.

Ksenija Konić

makonda-tracker