Jelena Jovičić ambasadorka Kids festa

0
Članica ansambla Pozorišta na Terazijama, glumica Jelena Jovičić ambasadorka je devetog Dečijeg filmskog festivala Kids fest, koji će ove godine biti održan od 14. do 20. oktobra.
Jelena Jovičić, Story arhiva, Vladimir Šporčić foto
Jelena Jovičić, Story arhiva, Vladimir Šporčić foto

Ova glumica, poznata i po ulozi u TV seriji Vojna akademija, se nakon kraće pauze ove sezone vraća u pozorište.

- Danas je sve manje izvora iz kojih deca mogu da nauče kako da budu dobri ljudi - to se, na primer, može naučiti iz dobrih filmova za decu - rekla je Jelena Jovićić na konferenciji za novinare, održanoj u kafeu Greenet Bulevar.

- Ja se još uvek sećam kako su na mene delovali bioskopski mrak i tišina pre početka filma, kakvo je to uzbuđenje izazivalo kod mene i ostale dece. Druženje u bioskopu i razmenjivanje utisaka posle filmova pamtim i danas kao jako lepe uspomene - izjavila je ambasadorka Kids festa i dodala - Danas za svoju decu biram zanimljive i pametne filmove, bez nasilja, kao što su oni koji se prikazuju na Kids festu-.

Kids fest će, kao i svake godine, publici predstaviti zanimljive filmske premijere - animirane, igrane, dokumentarne, 3D filmove iz Danske, Nemačke, Francuske, Norveške, Španije, Belgije, Kanade, Izraela, Brazila. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik.

Deveti dečiji filmski festival Kids fest biće organizovan u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i u više od 30 gradova širom Srbije.

U Beogradu se Dečiji filmski festival biće održan u bioskopima Cineplexx Delta City, Roda Cineplex, Dvorani Doma sindikata i bioskopu Fontana, u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex, u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop Vilin Grad.

makonda-tracker