Džej Zi: Prodajući drogu naučio sam biznis

0
Poznati hip-hop izvođač nije imao problema da oformi svoju izdavačku kuću Roc Nation i da izgradi muzičko carstvo, zato što je već imao godine iskustva prodajući krek na ulicama Njujorka.
Džej Zi, foto: Bang Showbiz
Džej Zi, foto: Bang Showbiz

- Ja znam sve o budžetu. Bio sam diler droge. Da bi bio u poslu sa drogom, moraš da znaš šta smeš da potrošiš, a šta treba da uštediš – izjavio je Džej Zi za magazin Vanity Fair.

Četrdesetrogodišnji reper koji ima dvadeset meseci staru devojčicu Blu Ajvi sa suprugom Bijonse rekao je da bi voleo da se ranije povukao sa ulica i sagledao širu sliku umesto što se fokusirao na brzu zaradu.

- Do skoro nisam žalio, dok nisam shvatio uticaj na zajednicu. Počeo sam da gledam na zajednicu kao celinu, ali u početku nisam. Mislio sam o preživljavanju. Razmišljao sam kako da poboljšam moju situaciju. Mislio sam o kupovini odeće.

Muzički mogul prijavio je zaradu od četrdeset i dva miliona dolara samo u protekloj godini na ukupno bogatstvo od 475 miliona dolara, daleko veća zarada nego da je otvorio frizerski salon, što mu je bio prvobittni plan za beg sa ulica.

- Moraš da imaš izlaznu strategiju, zato što je perspektiva veoma sužena. Zatvoriće te ili ćeš umreti – dodao je Džej Zi.

makonda-tracker