Sanja Marinković: Ispunila sam davnašnji san

2
Zamisao o atraktivnom odmoru za voditeljku Sanju Marinković ovog leta pretvorila se u stvarnost. Nakon što je veći deo odmora provela osvajajući planinske vrhove sa suprugom Aleksandrom Uhrinom i sinom Strahinjom, odlučila je da joj to postane novi vid rekreac
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Da život može da se živi po sopstvenom nahođenju, već godinama dokazuje voditeljka Sanja Marinković (38) koja ne dozvoljava da joj bilo ko određuje šta i kako treba da radi. Dok je većina njenih kolega leto provodila na moru, ona je samo nakratko otputovala na Mediteran, a onda je, kako bi ispunila svoju davnašnju želju, ostatak odmora provela na planini. Sanja i njen suprug Aleksandar Uhrin (39) jedva su čekali da njihov sin Strahinja (6) dovoljno poraste kako bi mogao da krene s njima na ovo atraktivno putešestvije. Sada, nakon aktivnog odmora, voditeljka razmišlja o načinu na koji će 11. novembra sa svojim suprugom proslaviti treću godišnjicu braka, ali pre toga sa nestrpljenjem iščekuje dan kada će proslaviti Aleksandrov 40. rođendan. Iako mnogi misle kako je sad pravo vreme da dobiju i drugo dete, Sanja ne razmišlja o proširenju porodice.

- Strahinja ne želi nikome da poklanja igračke jer govori kako ih čuva za brata ili sestru. Mnogo želi da dobije društvo, ali nama to sada nije u planu. Pošto je krenuo u predškolsko, Uhrin i ja smo se vratili u školske dane: učimo slova, brojeve, sabiranje, oduzimanje, lepo pisanje… - priča Sanja koja je u Beograd sa planinskog odmora došla puna utisaka i pozitivne energije.

- Želja za planinarenjem u meni se rodila odavno, ali nikako nisam uspevala da je ostvarim. Uhrin i ja smo godinama maštali o odlasku na planinu preko leta, ali smo morali da sačekamo da Strahinja poraste kako bi bez teškoća mogao da nas prati. Po preporuci naše prijateljice, prvo smo otišli na Triglav u mestu Kobarid. Naime, kad smo se vratili s mora odlučila sam da bi za Strahinju bilo dobro da deo odmora provedemo na planini. Bili smo na turističkom planinarenju na nadmorskoj visini od 1000 metara. Kao i svi koji su novi u nekom sportu, i mi smo naivno počeli da osvajamo vrh. Nismo ni slutili da smo se uputili na najstrmije staze gde smo morali čak i lijanama da se prebacujemo preko litica. Strahinja je bio hrabar i imao je snage da nas prati, ali se u jednom trenutku umorio pa je tata morao da ga nosi. (Smeh) Naš prvi uspon trajao je oko šest sati - opisuje voditeljka oduševljena divljom prirodom koja ju je ostavila bez daha.

- Pošto smo bili oduševljeni planinarenjem, odlučili smo da upoznamo lepote Srbije. Eto, možda je sramota, ali do sada nisam bila na vrhu Rajac, a ta planina me je oduševila. Usponi su neverovatni i uopšte nisu naivni. S obzirom na to da nam se mnogo dopao odmor u planinarskom domu, narednog vikenda pozvali smo Uhrinovog brata i njegovu porodicu da nam se pridruže. Zajedno smo osvajali vrhove, a deca su imala najviše snage. Iako su nas upozoravali kako je planina ćudljiva i da nikada ne znaš kada će početi nevreme, nismo se obazirali na to pa nas je na Rajcu uhvatila jaka kiša i u poslednjem trenutku jedva smo uspeli da pobegnemo. Iskreno, smatram da su roditelji u Srbiji pomalo lenji da bi istraživali ovakva mesta. Mnogi govore kako nemaju novca za letovanja, a na našim planinama može da se uživa pod veoma povoljnim uslovima. U odnosu na letovanje u Turskoj, gde na raspolaganju imaju po dva tobogana u bazenu, to je raj za decu - iskrena je Sanja koja je poznata kao zaljubljenik u sport. Ova vitka dama nedavno je sebi zadala i novi izazov – polumaraton.

- Planinarenje tokom leta nije ni stoti deo onoga što je potrebno da bih se pripremila za polumaraton. Moj brat i ja smo se dogovorili našu sportsku aktivnosti podignemo na viši nivo kako bismo se u aprilu sledeće godine prijavili za polumaraton. Neću da pričam unapred, ali nadam se da ću uspeti – zaključuje Sanja.

 

Piše: Ksenija Konić

 

makonda-tracker