Ventvort Miler: Želeo sam da se ubijem

0
Posle neočekivanog priznanja da je homoseksualac, čime je ražalostio milione devojaka širom sveta, holivudski lepotan Ventvort Miler priznao je i kako je još kao tinejdžer zbog svog seksualnog opredeljenja nekoliko puta pokušao sebi da oduzme život.
Foto: Profimedia, Guliver
Foto: Profimedia, Guliver

Iako je doskora važio za jednog od najpoželjnijih glumaca, jer je zbog uloge u popularnoj seriji Bekstvo iz zatvora mnogim ženama bio tiha patnja, holivudski glumac Ventvort Miler (41) nedavno je šokirao javnost priznanjem da je homoseksualac. Naime, on je pre mesec dana doneo odluku da se obrati javnosti po pitanju homofobije u Rusiji i u te svrhe javno je potvrdio glasine koje su kružile o njemu pošto je godinama izbegavao silna pitanja o devojkama. Do neočekivanog priznanja posle upornog ćutanja došlo je kada je zgodni Miler ljubazno odbio da se pojavi na Internacionalnom filmskom festivalu u Sankt Peterburgu nakon što je Rusija odobrila nekoliko izrazito homofobičnih zakona.

- Kao muškarac homoseksualne orijentacije moram da odbijem vaš poziv. Duboko sam potresen trenutnim stavom i ponašanjem ruske vlade prema gej populaciji. Situaciju po tom pitanju ni u kom slučaju ne smatram prihvatljivom i ne mogu mirne savesti da učestvujem u manifestaciji priređenoj u zemlji gde se ljudima poput mene negira pravo da slobodno žive i vole - napisao je glumac u svom odgovoru. Dodao je i kako će rado doći u Rusiju ukoliko se okolnosti koje je naveo promene, budući da je u prošlosti uživao u svojim posetama toj zemlji.

I taman kada se javnost pomirila sa činjenicom da ovaj lepotan prodornih očiju i izvajanih mišića ipak voli osobe istog pola, on je spontano, ili pak namerno, počeo da otkriva nove detalje iz svog brižljivo čuvanog privatnog života. Naime, Ventvort je u Sijetlu na svečanosti povodom kampanje za ljudska prava priznao kako je kao petnaestogodišnjak nekoliko puta pokušao da izvrši samoubistvo zbog svog seksualnog opredeljenja koje godinama nije želeo niti smeo da prizna.

- Kada pokušavate da sakrijete od okoline ono što jeste, svaki dan je test na kome možete pasti na hiljadu načina. I svakodnevno izdajete sebe na hiljadu načina i plaćate cenu jer se ne uklapate u tuđe standarde ili ono što je prihvatljivo i normalno. A čim padnete taj test za koji ste bili sigurni da ćete ga položiti, morate da platite cenu - emotivnu, psihološku i fizičku. Kao mnogi od vas i ja sam je platio - započeo je glumac svoj govor.

- Prvi put sam pokušao da se ubijem kad sam imao petnaest godina. Čekao sam da moja porodica ode na odmor za vikend. Ostao sam sam kod kuće i progutao bočicu pilula… Ne sećam se šta se događalo narednih nekoliko dana, ali siguran sam da sam u ponedeljak uredno otišao u školu autobusom i pravio se da se ništa nije desilo - priznao je glumac koji je godinama oklevao da javno prizna kako je gej i zbog toga prošao kroz pravi pakao. Ipak, on ističe da njegovi samoubilački potezi nisu bili pozivi za pomoć.

- Tražite pomoć samo ako verujete da ona negde postoji i da neko želi da vam pomogne. A meni nije bila potrebna jer sam želeo da napustim svet u svojoj petnaestoj godini - istakao se glumac koji se posle velikog uspeha serijala Bekstvo iz zatvora povukao iz javnosti i sada uglavnom radi kao scenarista, a u emotivnom obraćanju u Sijetlu istakao je zbog čega je ćutao svih godina.

- Dao sam na hiljade intervjua i imao bezbroj prilika da priznam kako sam gej, ali to nikad nisam učinio. Prvo sam to priznao porodici i prijateljima, a zatim ljudima kojima sam verovao, ali ne i javnosti. Odlučio sam da lažem jer sam se bojao kako će to uticati na moju karijeru koju sam godinama gradio. Bio sam ispunjen strahom i tvrdoglavošću koja je živela u meni godinama. Kad bih pomislio na decu koja bi možda bila dirnuta ili motivisana mojim postupkom, odgovor u mojoj glavi bio je: Ne, hvala! - rekao je Ventvort, koga je situacija sa braćom i sestrama u Rusiji inspirisala da svetu konačno kaže istinu o sebi.

- Želeo sam da njima budem ono što niko nije do sada bio meni - istakao je glumac potvrdivši još jednom svoju podršku gej populaciji.

 

Piše: Jelena Kulović

makonda-tracker