Ana Mihajlovski: Ćutanje nije zlato, već glupost

0
Iako godinama nema stalni angažman na televiziji, voditeljka Ana Mihajlovski i dalje je jedno od omiljenih TV lica. Nedavno je osetila potrebu da objasni zašto je pre godinu dana ostala nema na medijski linč koji je trpela.
Ana Mihajlovski. Foto: Milena Rakočević
Ana Mihajlovski. Foto: Milena Rakočević

Iako se već nekoliko godina retko kad pojavljuje u medijima, voditeljka Ana Mihajlovski (31), koja je harizmom i šarmom uvek osvajala publiku, i dalje intrigira javnost. Ostajući dosledna svojoj odluci da joj porodica uvek bude na prvom mestu, supruga Mirka Grubina, njihovu naslednicu Zoju (3), ali i svoju ćerkicu iz prvog braka Ivu (7) ljubomorno čuva od očiju javnosti. I dok su se drugi bavili njenim životom, ona se poslednjih nekoliko meseci posvetila humanitarnom radu u svojoj organizaciji Dinar za sve. Novinarski virus ipak je nije napustio pa je rado prihvatila da vodi emisiju Bulevar na TV B92, od koje je ipak u poslednjem trenutku odustala, baš kao što je i tokom nekoliko godina odustajala kada bi joj projekti unapred bili okarakterisani kao propast. Mada je uvek ostajala nema na loše komentare, poslednji u nizu koji su upućeni na njen račun izbacili su je iz takta, pa je ipak odreagovala.

- Imam nešto jako bitno da vam kažem, ako želite da čujete. Iako ne želim i nikad nisam, sada već moram da progovorim jer u našoj zemlji ćutanje nije zlato, već glupost i šansa da se svaki lajavac posere po vama. Prošlo je deset godina od kada sam prvi put ušla u Emoušn, a od tih deset najmanje sedam nisam želela da budem tamo jer se sve moje pripisivalo nekoj vezi, a ja u toj firmi samo još nisam čistila. Ipak, pored želje i mogućnosti da odem i začepim budalama usta, ja sam odbijala sve koji su me zvali, a zvali su me gotovo svi! Mnogi su moj angažman u Emoušnu videli kao moju jedinu šansu, a ja sam zapravo samo bila odana onima koji su me napravili. Ostala sam i onda kada su svi ostali voditelji otišli iz Emoušna za onim što im je nedostajalo, šta god to bilo... I meni je nedostajalo da pokažem kako Emoušn nije moja jedina šansa, ali osećaj zahvalnosti uvek je bio jači, uvek sam sve odbijala i pored potajne želje da odem i dokažem sebi i drugima ono što zapravo znala. Ipak, pre nekoliko godina presekla sam i napokon raskinula ugovor. Tada se pisalo da su me oterali, a ja sam kao i uvek ostala nema - iskrena je Ana u svom saopštenju koje je stavila na društvenu mrežu Instagram, nastavivši sa objašnjenjem zbog čega nije ostvarila saradnju sa TV Prva i kako se osećala nakon neuspešnog sastanka povodom serije Dama bez blama.

- Odmah sam se povukla bez medijske bitke i halabuke! Bez želje da vrištim, zvali su me, samo sam rekla nije to za mene, hvala. Plakala sam čak nekoliko dana jer sam htela da radim, ali nikako ako cela ekipa misli da sam ja propast za to osim, eto, tadašnjeg direktora. Mislim se, još mi samo fali da i tu priču iskonstruišu. Onda je došao taj poslednji Veliki brat i Emoušn me je opet zvao. Iako sam htela nešto drugačije, ozbiljnije, hajde, rekoh, mesec dana zašto da ne, volim bre da radim! Tek što je prošao prvi live VB, ja sam otišla, ne zbog napada panike, već zbog hijerarhije koja daje mogućnost stilisti da čupa voditeljke za kosu, deli otkaze i govori kako bez rogova na glavi ne ide ni lajv jer je njegov posao najbitniji! Istovremeno, dok je taj čovek vrištao i delio otkaze po kancelariji, ja sam pokušavala da pročitam 200 kju kardsa koje sam dobila 15 minuta pred lajv. Inače, isti scenario napisao je dojučerašnji vozač, ali nisam imala živaca da se bakćem sada s tim, nema veze, samo daj da vidim bilo šta što treba da prezentujem naredna dva sata, pa ću se snaći nekako u hodu! Dok se ovaj drao kao magarac na sve živo oko sebe, izašla sam iz kancelarije sa rogovima na glavi i u nekim fluoroscentnim špicastim štiklama, kao klovn sa scenariom od vozača uz njegove poslednje reči: Marijana, bre, ne izlazi na scenu, nema cipela! Ispred bine, dva minuta pred početak, Mare nema, ja stojim ko ludača! Gledam one ljude pored bine i mislim se: Ma šta će, bre, to meni u životu, pa nemam ja više 12 godina da ispadam budala tuđom krivicom u programu koji ide uživo… Nakon celog tog debakla na pitanje novinara: Šta bi, da ne bih rekla istinu, izgovorila sam: Napad panike! koji je bio samo posledica tuđih gluposti! Kad je krenula medijska hajka na mene ludu, ta moja firma uz koju sam uvek bila, ostala je nema, iako je krivica samo i jedino njihova. Umesto tužbe za mobing dotičnom i kazne svima koji nisu spremili emisiju, ja sam dobila nogu u guzicu jer, zamisli, prvi put u životu nisam dozvolila da izađem u etar kao klovn! Ćutala sam i mislila: Oni su me napravili pa neću valjda pljunuti po njima da bih zaštitila sebe?!

Oštra u svojim izjavama, Ana je takođe objasnila i da je nije napravila TV B92, pa nije imala moralu obavezu prema njima da prihvati vođenje emisije Bulevar koja joj nije odgovarala. Uz objašnjenje zbog čega ne želi da bude deo te redakcije, dodala je: I ne, nisam ja lenja! Pre bih đubrila bokseve kod mame na hipodromu nego što bih se valjala u balegama sa našim medijskim stručnjacima!

I dok je Ana uzdrmala medijsko nebo, ali i novinarske krugove, za dalje komunikaciju sa medijima ostala je nema. Posvetila se onom najvažnijem u svom životu, ćerkicama i suprugu, a sa svojim pratiocima na društvenoj mreži podelila je fotografiju na kojoj se vidi kako sa porodicom uživa u zabavnom parku.

makonda-tracker