Željko Joksimović: Osećam se posebno i srećno

1
Sudbina devojčice Anite Balaž kojoj je neophodna transplantacija srca i pluća, istinski je dirnula pop pevača Željka Joksimovića koji je dao sve od sebe kako bi pomogao da jedan mladi život dobije šansu za svetliju budućnost.
Željko Joksimović. Foto: Vladimir Šporčić
Željko Joksimović. Foto: Vladimir Šporčić

U vremenu u kom se jedino materijalna pomoć smatra vrednom, pop pevač Željko Joksimović (41) učinio je nesvakidašnji humani gest koji nema cenu. Ljubav devojčice Anite Balaž (12) prema njegovoj muzici traje od njenog najranijeg detinjstva, ali ona od prošlog utorka više nije samo jedan u nizu poklonika lika i dela popularnog kantautora. U trenucima kada se grčevito bori za zdravlje, nakon dobijanja dozvole da otputuje u Beč na zdravstvene preglede čiji će ishod odlučiti da li će joj biti izvršena trnsplantacija srca i pluća ili jednog od ova dva organa, Joksimovićevo prisustvo na Aerodromu Nikola Tesla izuzetno ju je ohrabrilo pred put u Beč.

- Uzbuđena je, ali to nije pokazala preda mnom, imam dobar osećaj kada je reč o toku Anitinih pregleda u Austriji. Ako bude potrebno, otići ću u Beč da joj priteknem u pomoć po bilo kom osnovu - kaže Željko koji je devojčici pred put poklonio fotoaparat. Iako ga u javnosti fotografišu samo profesionalni fotografi, sa osmehom je pozirao bolesnoj devojčici.

- Osećam se posebnim i srećan sam što mogu da joj pomognem i samim svojim prisustvom učinim je radosnom. Nikada mi nije teško da radim ovakve stvari, a to ću činiti i ubuduće - ističe pevač čije su pesme Ljubavi i Lane moje omiljene Balaževoj.

- Kada je bila klinka, govorila je kako su Željko i ona u braku i da se preziva Joksimović. Potom je 2004. istakla da se razvodi od njega jer on stalno putuje - kaže kroz smeh devojčicina mama Ksenija Balaž, a ova naivna dečja priča veoma se dopala Željku.

- To su slatke i simpatične dečje maštarije uz koje smo prekratili razgovor do Anitinog putovanja i na taj način opustili smo je za prvi let avionom - priča kantautor čija supruga Jovana ima slične zamerke na njegov radni tempo kao mala Anita.

- Na početku veze Jovana je stalno išla na put sa mnom, ali sada joj to polako postaje naporno - iskren je pevač koji ima svesrdnu podršku supruge u humanoj misiji za srećnije detinjstvo Anite Balaž.

- U emisiji koju vodi, Jovana gotovo svakodnevno dolazi u kontakt sa teškim pričama i veoma je radosna što je moje prisustvo usrećilo Anitu - siguran je Željko čija je mezimica Mina 29. avgusta napunila osamnaest godina. Smao dan pre proslave njenog punoletstva, Željko je uručio rođendanski poklon i bolesnoj Aniti.

- Moja ćerka bila je toliko uzbuđena zbog svog punoletstva, tako da tih dana nije mnogo razgovarala sa mnom pa nije bilo prilike da sa njom podelim priču o Anitinom rođendanu. Glavna tema joj je bio dolazak zvanica i organizovanje partyja. Ali, Mina svakako podržava sve moje aktivnosti tog tipa - zaključuje uz osmeh humani muzičar koji je Balaževu ispratio na pretransplantacioni pregled u bečkoj AKH klinici.

 

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker