Mari Mari: Samo sobom zadovoljna žena dobra je supruga i majka

0
Nakon što je pre osam meseci dobila drugu ćerkicu, pop pevačica Marija Marić, poznata kao Mari Mari, priča o njihovom međusobnom odnosu, ali i tome kako pronalazi ispravan balans između svog poslovnog i porodičnog života.
Marija Marić - Marković. Foto: Vladimir Šporčić, Luka Šarac
Marija Marić - Marković. Foto: Vladimir Šporčić, Luka Šarac

Pop pevačica Marija Marić Marković (34) ostvarila je želju većine odraslih, a to je da se bar nakratko uz svoje ćerke vrati u bezbrižno detinjstvo. Doskoro je letnje dane provela kod svoje bake u Bosni, a posebno ju je činilo srećnom to što su se njene naslednice Una (3) i sedmomesečna Lena družile sa svojom prabakom. Baš kao i dok je ona bila devojčica i sa sestrom Jovankom svako leto provodila u Drvaru, tako je i sada uživala u porodičnom okupljanju dama nekoliko generacija. S obzirom na to da je njen suprug Uroš Marković (34) imao mnogo poslovnih obaveza u Beogradu, svojim devojkama pridružio se posle mesec dana.

- Bili smo dva meseca van Beograda, u Bosni, kod Unine i Lenine prabake i bilo nam je istinski divno jer smo stalno boravile u prirodi. Bukvalno nismo ulazile u kuću i izbegle smo sve vrućine koje su tada bile u Srbiji, a otišle smo i na more u Hrvatsku, gde smo se fantastično provele. Bilo nam je najbitnije da deca što više borave u zdravoj i čistoj prirodi – ističe Marija koja je presrećna jer su njene ćerke posle prvobitnog perioda ljubomore i neprihvatanja konačno pronašle zajednički sestrinski jezik.

- Mnogo bolje su se slagale na našem proputovanju. Dok se Lena nije rodila, Una je bila centar sveta i čim je došla mlađa ćerka, postala je ljubomorna. U Drvaru su se potpuno zbližile i čini mi se više zavolele. Stvorile su neku njihovu posebnu vezu, zbog čega sam mnogo srećna. S obzirom na to da nisam imala poslovnih obaveza, nas tri smo non-stop bile skupa. Dok Uroš nije došao i spavale smo zajedno. Najlepše mi je bilo ujutro da ih gledam kako se, kada ustanu, drže za ručice, kao da ih slušam kako Una tepa Leni. To mi je bio prvi znak njihovog spajanja, dirnuta je pevačica.

 Marija je, kako kaže, potpunu sreću spoznala tek kada je postala majka. Zaokružila je svoj svet i postavila prioritete u životu. Ne skidajući osmeh s lica, krupnim koracima korača ka budućnosti u kojoj glavno mesto zauzimaju njene ćerkice i suprug.

- Devojčice su naš miks, mada ima i onih koji kažu da liče na mene. Ali, ipak su različite. Una ima tatine oči, a Lena moje – priča ponosna mama koja je tokom letnjeg odmora sakupila pozitivnu energiju i za nove poslovne uspehe.

- Otvaram još jednu Muzičku radionicu na Univerzitetu Megatrend i nastavljam rad sa decom. Ulazim u nove muzičke projekte, snimaćemo i novi spot za himnu o prirodi. U ovih nekoliko meseci sve me veže za prirodu i namešta se da sa decom radim takve teme. Takođe, u narednom periodu planiram da se posvetim i pisanju pesama za sebe, ako bog da biće i album.

Tokom poslednje četiri godine, talentovana umetnica posvetila se na prvom mestu porodici, ali nije zapostavila ni autorski, kao i pevački rad. Smatra da je ključ uspeha upravo u odličnoj organizaciji.

- Nimalo nije lako, ja sam od onih majki koje izuzetno vode računa o svojoj deci, počevši od njihovih emocija, pa sve do toga šta ću im skuvati. Izbegavam veštačku hranu koja može da se kupi. Imam pomoć sa svih strana, od babe i dede, ali i bejbisiterke... Najviše trpim ja kao žena, a opet s druge strane rešila sam da to promenim. Ako želim da budem dobra majka i supruga, shvatila sam kako moram da gledam sebe i budem srećna i zadovoljna sobom – iskrena je Mari Mari koja zna koje su to male stvari koje njen život čine srećnijim.

- Meni pisanje daje kreativnost koju moram da ispoljim kako bih bila srećna. Ako je ne ispoljim, onda sam duboko tužna osoba. Naravno, tu su i one male ženske radosti kao što su feniranje, sređivanje noktiju... Ipak, ponekad bih se toga odrekla za mogućnost da radim. Mislim da sve to moram da uskladim jer smatram da takav balans znači da sam dobra žena, supruga i majka.

makonda-tracker