Tamburica fest donira obnovu sata na Petrovaradinskoj tvrđavi

0
Obnavljanje sata na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu počelo je juče, 18.09.2013, u prisustvu organizatora VI Svetskog tamburica festa koji su već ranije najavili da će sva sredstva prikupljena od prodatih karata Tamburica festa biti donirana u humanitarne
Sat na Petrovaradinskoj tvrđavi, foto: promo
Sat na Petrovaradinskoj tvrđavi, foto: promo

- Obnova sata koji je svojevrstan simbol grada će obuhvatiti reparaciju fasade, obnovu spoljne strane mehanizma - kazaljki, zamenu šalukatri, pozlatu delova vetrokaza i čišćenje unutrašnjosti sata – rekla je Jelena Pejčić iz organizacije Tamburica festa.

Početku radova na obnovi sata koji je zaštitni znak Petrovardinske tvrđave i Novog Sada prisustvovala je i članica Gradskog veća zadužena za kulturu, Milanka Brkić.

- Organizatori Tamburica festa su pokazali visoku svest o tome koliko je bitno ulagati u zajednicu. Radove na Petrovardinskoj tvrđavi smatramo izuzetno značajnim i svaka pomoć u obnovi kulturne baštine je posebno važna. Vrlo brzo ćemo imati obnovljen sat koji će ponovo pokazivati tačno vreme – naglasila je Milanka Brkić.

Deo sredstava od prodatih ulaznica, organizatori Tamburica festa već su predali Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

VI Svetski tamburica fest ove godine je okupio više od 20 hiljada posetilaca na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji su svojim prisustvom i kupovinom karata doprineli humanitarnoj misiji festivala. 

makonda-tracker