Sutra počinje nova sezona Beogradske filharmonije, Idemo dalje

0
Beogradska filharmonija 19. septembra otvara novu sezonu 2013/14 Idemo dalje,koja je posvećena devedesetogodišnjici postojanja orkestra, koncertom iz ciklusa Nove godine (Kolarac, 20h)
Filharmonija, foto: promo
Filharmonija, foto: promo

Koncertom kojim se obeležava Jevrejska Nova godina dirigovaće Ruben Gazarijan, a solista će biti mandolinista Avi Avital, koji je za snimak ovog dela nominovan za Gremi nagradu.

Novu godinu Jevreji nazivaju Roš ašana, a čestitaju je pozdravom Šana tova. U judaizmu, to je praznik samoispitivanja i pamćenja, kada se kroz molitvu i porodična okupljanja obeležava početak nove godine. Obeležavajući Jevrejsku 5774. Novu godinu, Beogradska filharmonija će prvi put izvesti dela Kurta Vajla, savremene izraelske kompozitorke Meire Varšauer i Koncert za mandolinu Avnera Dormana, već  poznatog našoj publici.

Od sutra pa do juna meseca, u sezoni koja je najavljena pod sloganom Idemo dalje, Filharmonija će održati 30 koncerata, podeljenih u šest ciklusa – Nove godineNa visokim potpeticamaKlasični ciklusBez rečiBizarrte i Pika-Točka-Тачка. Novina od ove sezone je da se ulaznice za sve koncerte mogu kupiti unapred, na biletarnici Filharmonije i putem internet sajta www.bgf.rs.

makonda-tracker