Monika Beluči i Vinsent Kasel: Tužni kraj bajke lepotice i zveri

0
Iako su dugo godina bili zajedno kako u srećnim, tako i u teškim trenucima, italijanska lepotica i harizmatični francuski glumac okrenuli su leđa jedno drugom.
Foto: Guliver
Foto: Guliver

Prema italijanskom portalu Corriere, izgleda da je dugogodišnjoj francusko-italijanskoj porodičnoj idili došao kraj. Vest o razvodu posle 14 godina skladnog braka glumačkog para, Monike Beluči (48) i Vinsenta Kasela (46), za vrlo kratko vreme proširila se svetom zatekavši čak i one koji ne prate živote slavnih. Malo ko se nije zaustavio na tekstu i barem za trenutak upitao da li je zaista Monika Beluči ponovo slobodna i je li bajka o lepotici i zveri došla do svog kraja? Kako je preneo brazilski magazin O Globo još 17. jula ove godine, tačka na romansu italijanske lepotice i francuskog glumca zvanično je stavljena. Monika je viđena kako sa svojim ćerkama Devom (8) i Leoni (3) napušta njihovu zajedničku kuću u Rio de Žaneiru i seli se u Francusku. Ovom njenom potezu prethodio je niz žestokih svađa, a   poslednja koja je izgleda presudila, dogodila se pre samo nekoliko nedelja, verovatno kada je glumica kretala u Srbiju na set filmskog ostvarenja Emira Kusturice Na mlečnom putu. Iako se u Monikinom životu događaju burne stvari, ona se trudi da ostane pribrana, dostojanstvena i svoja, tako da ovih dana čak i najzahtevnijim scenama filma pristupa profesionalno  ne dozvoljavajući da se na njenom licu ocrta bilo kakva promena raspoloženja. 

Ljubavni krah italijanske lepotice i francuskog glumca, koji su sudbonosno da izgovorili davne 1999. godine, zaintrigirala je mnoge. Iako su delovali kao jedan od najskladnijih parova iz sveta šou-biznisa, Monika priznaje kako to nije bila ljubav na prvi pogled i da je bilo potrebno vreme da se ljubav između njih dvoje rasplamsa.

- Kada sam ga prvi put ugledala na setu filma L'Appartement, pomislila sam da je prepotentan i umišljen. Ali, nakon što smo uspostavili dobru komunikaciju i kada je on pokazao svoje pravo lice, shvatila sam da je to čovek s kojim želim da budem – izjavila je ova prelepa dama. Ona je u braku sa Vensanom rodila dve devojčice, Devu (8) i Leoni (3) koju je donela na svet prirodnim putem u četrdeset petoj godini. Glumica je potajno želela da na svet donese dečaka, ali je istakla kako i Vensan nisu mogli da sakriju svoje oduševljenje kada su Leoni prvi put uzeli u naručje.

- Vensan je zaljubljen u našu ćerkicu toliko da me je, kada smo saznali da je beba koju nosim zdrava i ženskog pola, od radosti podigao i rekao: Presrećan sam što ću imati tri princeze, Moniku u tri izdanja – objasnila je glumica i dodala kako se uopšte ne osvrće na činjenicu da se u poznijim godinama ostvarila u ulozi majke.

- Odlučila sam da postanem majka onda kada sam osetila da sam za to dovoljno zrela. Pre toga želela sam da uživam u svom iskustvu kao glumica, bez osećaja krivice. Najvažnija stvar jeste da posvetite vreme svojoj deci i to je jedino što je bitno. Ja sam rodila moje devojčice kada sam shvatila da više ništa neću propustiti u životu. Ali, sada znam, da sam živela bez ovog predivnog majčinskog osećaja, mislim da bih umrla. Moja baka rodila je kada je imala četrdeset sedam godina, pa su možda i geni u tome imali ulogu.

Fotografije srećne porodice koje su redovno objavljivane u novinama, bile su jedan od dokaza harmonije njihovog porodičnog života, dok Monika nije ponovo dospela u medijsku pažnju zbog svog liberalnog stava oko prevare.

- Strast možete osetiti prema najgorem čoveku na svetu, ali to nema veze sa partnerstvom. Najvažniji su poverenje i sigurnost da će vaš partner biti uz vas kada je to potrebno. To je bitnije nego samo vernost. Bilo bi suludo da očekujem kako će mi partner biti veran ukoliko ga nisam videla dva meseca. Mislim da je to veoma seksi. Vensan nije normalan muškarac: ponekad ga toliko volim, a ima i trenutaka kada bih ga najradije ubila.

Da li je ovo drugo osećanje prevladalo i koji je pravi uzrok učestalih svađa ovog skladnog braka, ostaje nepoznato. Kako i sama italijanska lepotica tvrdi vodeći se izrekom que sera, sera, emocije su nekada vrlo varljive, pa se ne može sa sigurnošću utvrditi zašto su neki brakovi uspešni, dok drugi to nisu.

- Nemoguće je reći zašto jedan brak ostaje stabilan, dok se drugi raspada. Nema nekog pravila i za mene je čudo što nas dvoje svakog dana opstajemo zajedno – izjavila je tada Monika.

 

Piše: Jovana Dimitrijević

makonda-tracker