Otvoren 126. festival Smederevska jesen

0
Jedan od najvećih festivala u zemlji Smederevska jesen svečano je otvoren 6. septembra po 126. put velikom karnevalskom povorkom, a trajaće do 29. septembra.
foto: Promo
foto: Promo

Ova manifestacija okupila je do sada najveći broj karnevalskih grupa posebno iz inostranstva. Na gradskom trgu koji je bio prepun posetilaca mogle su se videti igre iz Meksika, Indije, Indonezije i dalekog Japana. Poseban utisak ostavili su gosti iz Pakistana, čiji je najmlađi član izrecitovao pesmu na srpskom jeziku.

Raznovrstan program nastavio se stand-up komedijom i gostovanjem Neše Bridžisa koji je svojim nastupom na najbolji način zagrejao prisutne i pripremio za odličan plesni program i koncert grupe Frajle čime je završeno prvo festivalsko veče. Vikend se nastavio celodnevnim programima na smederevskoj tvrđavi i na velikoj centralnoj sceni koja je postavljena na trgu.

Tokom dana sve prisutne zabavljali su voditeljiOtvorenog radio studija Sanja Veličković sa Radio Indexa i Srđan Obrenović čiju emisiju Dnevna terapija prenosi preko 20 lokalnih radio stanica iz Srbije i Radio Plus iz Bijelog Polja. Gosti emisije bili su učesnici festivala među kojima pored stand-up komičara, izvođača, članova organizacije festivala i jedan specijalan gost iz Kine koji je došao da prisustvuje koncertu grupe Sanja Ilić & Balkanika koji su imali spektakularan nastup i pokazali kako muzicira jedan svetski bend. Smederevska jesen traje do kraja septembra, a za vikend pred nama najavljene su pozorišne predstave Kruševačkog pozorišta, Teatra 5 iz Beograda, nastupi muzičkog sastava Stupovi, Beogradskog plesnog orkestra, folklornih i plesnih grupa, Stand-up komičara, Ace Lukasa i Dejan Petrović Big Benda.

makonda-tracker