Humanitarna žurka Fondacije Solidarnost večeras u klubu Koketa

0
U petak 6. septembra od 22.30h u klubu KOKETA, na Adi Ciganliji Fondacija Solidarnost Srbije organizuje fantastičnu žurku, sa ciljem da svi zajedno skromnim donacijama, pomognemo deci sa Daunovim sindromom koja se bave karateom i takmiče se u svojim kategorija

Naime, njima su potrebna sredstva pomoću kojih bi im bila obezbeđena oprema neophodna za dalji nastavak bavljenja ovim sportom, a koji je kod njih dao odlične rezultate u razvoju psiho-fizičkih sposobnosti i socijalizaciji. Jedan važan segment u njihovom bavljenju borilačkim veštinama jeste i taj što redovnim vežbanjem dobijaju osećaj da vladaju svojim telom i da se mogu pouzdati u njega, i time dodatno stiču samopouzdanje.

Sigurni u sebe i svoje mogućnosti, deca sa Daunovim sindromom lakše kontrolišu česte promene raspoloženja, impulse, povećavaju mentalne kapacitete i ublažavaju poremećaj pažnje, koji su inače karakteristični za njih.Naravno, ukoliko postoje mogućnosti, moguća je donacija i kroz opremu, novac nije primaran.

Fondacija postoji već 46 godina, i za sve vreme svog postojanja pomaže svima koji ne mogu samostalno da brinu o sebi. Tako je i bavljenje licima sa posebnim potrebama jedno od osnovnih polja delovanja Fondacije. Svi zaposleni u FSS ulažu svoj entuzijazam i lični autoritet kako bi se što više ovakvih akcija organizovalo, i pomoć uputila onima kojima jenajpotrebnija. Ovom akcijom, kojoj se priključio veliki broj javnih ličnosti iz sveta sporta, biznisa, estrade i politike, želimo da još jednom ukažemo da to svako dete zaslužuje šansu.

makonda-tracker