Katarina i Milan Gromilić: Porodica koja ne skida osmehe s lica

0
Pravi primer nesebične partnerske i emotivne podrške jesu bračni i baletski par Katarina i Milan Gromilić. Dok je ona u Americi na usavršavanju, on brine o njihovim devojčicama bodreći svoju voljenu u usavršavanju, ali i uživanju.
Foto: Petar Đorđević, Luka Šarac
Foto: Petar Đorđević, Luka Šarac

Tokom svog dugogodišnjeg harmoničnog braka, supružnici i poslovni partneri Katarina (30) i Milan Gromilić (33) prvi put su se rastali na mesec dana kada je ona dobila mogućnost da se kao balerina Pozorišta na Terazijama usavršava u mjuziklu i džez-densu u Masačusetsu i Velikoj jabuci. Zgodna umetnica dugo se pripremala za jednomesečni boravak u Americi, a iako je dobila izuzetnu mogućnost da u prestižnoj školi The School at Jacob’s Pillow nadogradi svoje znanje, veoma joj je teško palo razdvajanje od ćerkica Lare (4) i Hane (3), ali i supruga Milana.

- Škola za usavršavanje zaista izgleda nestvarno. S obzirom na to da se sve nalazi u prirodi i da su predavanja u šumi, potpuno sam uživala. Program koji sam završila je fenomenalan, mnogo bolji nego što sam mislila da će biti. U sali sam provodila po deset i po sati dnevno. Radili smo sa trenutno najvećim zvezdama Brodveja, koreografima i igračima, uglavnom dobitnicima Tony nagrada. Nedeljom, kad je bio slobodan dan, odlazila sam na master klas najpoznatijih savremenih koreografa, kao što su Name PR, Barak Maršal iz Izraela... Prolazila sam sve stilove igre, od džeza, stepa, mjuzikla, hip-hopa… - priča Katarina koja je nakon završenih časova u masačusetskoj školi otišla put Njujorka gde uživa ushićeno posmatrajući svet oko sebe.

- Što se tiče porodice, zaista nisam imala mnogo vremena da patim jer sam konstantno bila preokupirana obavezama. Svako jutro viđala sam ih preko skajpa uz kaficu, pre nego što počnem sa obavezama. Kada bih imala krizu, Milan je sa samo jednom rečenicom uspevao da me oraspoloži i podigne. On je moj mentalni guru. (Smeh) Trenutno sam u Njujorku na Menhetnu i presrećna sam! Sve je tako nestvarno. Posećujem časove u Broadway Dance centru, gledam predstave, šetam, šopingujem... Uskoro ću biti kod kuće, što me neizmerno raduje i jedva čekam da zagrlim svoja tri voljena bića.

Katarina je tokom boravaka u Americi u školi za usavršavanje stekla prijatelje iz celog sveta, a dobila je i novo ime jer, kako kaže, niko je nije zvao Keti, već Queen. Za sve profesore i student ona je bila The Queen of Serbia.

- Mnogo smo radili na glumi i pevanju, a ono što me je najviše fasciniralo jeste to koliko se radilo na sticanju samopouzdanja. Svi te maksimalno podržavaju i u tim situacijama daješ sve od sebe. Odlično sam se snašla i shvatila da uopšte ne zaostajemo za onima koji završavaju višegodišnje škole mjuzikla u Americi.

 

SUPERTATA U AKCIJI

Dok je njegova draga ostvarivala svoj profesionalni san, koreograf i baletski igrač Milan Gromilić kao supertata i supermuž odlično se snašao dok je brinuo o njihove dve devojčice.

- Želeo sam da što više animiram ćerkice, da im što pre prođe ovih mesec dana bez mame koja nam je svima nedostajala. One su sada već odrasle toliko da počinju da kapiraju mnoge stvari i razumeju mnoge stvari kada im se to objasni njihovim jezikom.

Dani s njima brzo su prolazili, a otišli smo i u rodno mesto moje majke, gde su imale priliku da uživaju u seoskoj idili. Naravno, moja majka i sestra pomogle su mi da im pravimo raznorazne igrice, kupale su se u bazenu, učile da voze bicikl bez pomoćnih točkića, mazile životinje... A onda, u večernjim satima, želele su da crtaju, đuskaju sa mnom, tražile da ih prevrćem i igram kao kad plešem sa mamom, da pevamo... Prelepo i neprocenjivo!

 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker